Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΕντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική έκταση στο Λουτράκι Κορινθίας

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική έκταση στο Λουτράκι Κορινθίας

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε δασική έκταση στην περιοχή Μαυρολίμνη στο Λουτράκι Κορινθίας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση χαρτογραφικών δεδομένων, κατάφερε και προσδιόρισε τοπογραφικά την φυτεία, η οποία εντοπίστηκε σε δύσβατη, ημικρημνώδη περιοχή κοντά στον οικισμό Μαυρολίμνη Λουτρακίου.

Μετά από πολυήμερη επιτήρηση-κατόπτευση του χώρου της φυτείας, διαπιστώθηκε η χωροταξική διάταξη και το εύρος της, η υποδομή διαμονής του υπεύθυνου της καλλιέργειας και της ύδρευσης της, ενώ εντόπισαν αυτόν εντός του χώρου και πιστοποιήθηκε η δραστηριότητά του.

Κατόπιν, τις πρωινές ώρες της 6-8-2018, οργανώθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθη ένας 40χρονος αλλοδαπός, ως υπεύθυνος της φυτείας.

Επίσης, εκριζώθηκαν 780 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός καλλιέργειας και υδροδότησης. Στο παράπηγμα που βρισκόταν μεσα στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 32.130 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

*Κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην ίδια περιοχή, ένας 76χρονος Έλληνας για καλλιέργεια 4 δενδρυλλίων κάνναβης.

 

Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σε οικίες στην Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, έξι περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στο Γύθειο Λακωνίας και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Σπάρτης Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στις 8.8.2018, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 38χρονος Ελληνας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου και μετά από αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 38χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 13.8.2015 έως και 7.8.2018, στο Γύθειο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Σπάρτης Λακωνίας, διέπραξε συνολικά έξι περιπτώσεις κλοπών σε οικίες. Από την εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει μεταξύ άλλων χρυσαφικά- κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιόκτητες τους.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 165 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία όπως προέκυψε, είχαν αφαιρεθεί από οικίες.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ