Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑOλοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης χρονιάς του “ΛΥΚΕΙΟY ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ”

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης χρονιάς του “ΛΥΚΕΙΟY ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ”

Το διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου “Λύκειο Επιδαύρου”

ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες της δεύτερης χρονιάς λειτουργίας του που εφέτος πραγματοποιήθηκαν σε δύο κύκλους υπό το θεματικό άξονα Πολιτεία και Πολίτης, με τη συμμετοχή καθηγητών και σπουδαστών από 23 χώρες.

Tα εργαστήρια έγιναν σε εξωτερικούς χώρους όπως το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, το Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου, τα σχολεία Γυμνάσιο και Λύκειο
Λυγουριού, τον προαύλιο χώρο του βυζαντινού ναού Αγίου Αθανασίου Λυγουριού, καθώς και σε πολιτιστικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής, με την συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Επιδαύρου ο οποίος διέθεσε την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.

Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του Β΄ κύκλου των εργασιών του “Λυκείου Επιδαύρου” πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Νέας Επιδαύρου -τόπο υπογραφής του Πρώτου Συντάγματος της Ελλάδος το 1822- όπου 10 σπουδαστές του Λυκείου από διάφορες Χώρες, διάβασαν αποσπάσματα από το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος», στη μητρική τους γλώσσα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε φέτος σε δύο κύκλους υπό το θεματικό άξονα Πολιτεία και Πολίτης με τη συμμετοχή καθηγητών και σπουδαστών από 23 χώρες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι σπουδαστές των δύο κύκλων παρακολούθησαν σειρά πρακτικών και θεωρητικών εργαστηρίων, διαλέξεων και masterclasses με στόχο την έρευνα του αρχαίου δράματος σε βιωματικό επίπεδο που περιλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις.

Το 2019 το Λύκειο Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 16 Ιουλίου υπό το θεματικό άξονα Επανεφευρίσκοντας το αρχαίο δράμα στη σύγχρονη σκηνή.

Το Λύκειο Επιδαύρου υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ. Πραγματοποιείται σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Με την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος (με έδρα το Ναύπλιο), του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας).

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ