Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΥπέγραψε ο Α.Χαρίτσης την ένταξη 4 έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Π.Δ.Ε.-...

Υπέγραψε ο Α.Χαρίτσης την ένταξη 4 έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Π.Δ.Ε.- Τα 2 αφορούν την Αργολίδα

Το πολιτικό γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, ενημέρωσε ότι υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση η ένταξη τεσσάρων νέων έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικής πίστωσης 8,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Το πρώτο έργο αφορά την συντήρηση- ασφάλεια της Εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης, προυπολογισμού 3 εκατομ. Ευρώ.

Το δεύτερο την βελτίωση και συντήρηση της Εθνικής οδού Ισθμός- Αρχ. Θέατρο Επιδαύρου, τμήμα Ίσθμια –όρια νομού, προυπολογισμού 4 εκατομ. Ευρώ.

Το τρίτο, προμήθεια και εγκατάσταση πινακίδων σήμανσης και ανάδειξη περιπατητικών μονοπατιών, προυπολογισμού 1 εκατομ. Ευρώ.

Και το τέταρτο την αποκατάσταση του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα, μεθόριου Αρκαδίας, προυπολογισμού 500 χιλ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, την Αργολίδα αφορά μέρος του β΄έργου (το τμήμα Λεβιδίου- Αρχ. Νεμέας- Μυκηνών- Επιδαύρου, και το τμήμα Εθνικής οδού Ισθμίων όρια νομού, όπου βελτιώνεται το δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο τμήμα, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, που χρησιμοποιείται από την περιοχή της Επιδαύρου, αλλά και της Ερμιονίδας. Το συγκεκριμένο δε έργο θα απορροφήσει μεγάλο ποσό.

Επίσης τμήμα από το έργο της σήμανσης και ανάδειξης περιπατητικών μονοπατιών, θα περιλάβει το τμήμα από Αρχαία Νεμέα – Μυκήνες – Επίδαυρο, ένα επίσης ωφέλιμο έργο.

“Σε εποχές δύσκολες, η επιλογή του υπουργού Ανάπτυξης, για ένταξη χρήσιμων αναπτυξιακών έργων στην Πελοπόννησο, δίνει το στίγμα του σχεδιασμού και ολοκλήρωσης έργων, που επιτυγχάνονται και με την συνέργεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την υιοθέτηση προτάσεών της και την ανάθεση στη Διεύθυνση Τεχνικών έργων, την υλοποίηση αυτών”, τονίζει ο κ.Γκιόλας σε δήλωσή του.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ