Αύριο η “Αντιγόνη” στο αρχαίο θέατρο Άργους

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2018» που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ, αύριο Τρίτη 31 Ιουλίου, στο αρχαίο θέατρο του Άργους στις 9.30 το βράδυ θα παιχθεί η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

- Advertisement -

 

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας. Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας . Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα . Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου . Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος. Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη . Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης . Βοηθός Σκηνογράφου: Ερατώ Τσάτσου . Βοηθός Ενδυματολόγου: Δανάη Ψωμοδότη . Φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου. Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη.

Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης
Χορός: Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρις Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας, Άννα Λάκη.

Σημείωμα μεταφραστή:
Το πραγματικό θέμα της τραγωδίας είναι κάτι περισσότερο από την αντιπαράθεση ανάμεσα στο δίκαιο της πολιτείας και το θεϊκό δίκαιο, ανάμεσα στο θετό και το φυσικό δίκαιο ή ανάμεσα στην εξουσία και τη δικαιοσύνη. Η πραγματική σύγκρουση είναι ανάμεσα στην ιδιωτική επιθυμία και τη δημόσια πραγματικότητα. Σ’ αυτήν την πόλη, όλοι είναι μόνοι. Προσπαθούν να ευτυχήσουν, αλλά δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν γι’ αυτό. Προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους, αλλά διαλέγουν λάθος μέσα. Διότι, όπως λέει ο Τειρεσίας: «Δεν ξέρουν οι άνθρωποι. Δεν έμαθαν ποτέ. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν… πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό απ’ την ορθοφροσύνη». (Γιώργος Μπλάνας)

Οι τιμές των εισιτηρίων για την παράσταση ΑΝΤΙΓΟΝΗ είναι:
€18 (Γενική είσοδος)Ø
€14 (παιδικό 6-12 χρ., μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ)Ø

Τα σημεία προπώλησης είναι:
o Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους Μυκηνών (Βασ. Σοφίας 2, Άργος) τηλ.: 2751062143
o Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους (Καποδιστρίου & Φείδωνος 1, πάρκο Δ. Μπόνης, Άργος) τηλ.: 2751069484
o Café Bar Εν Λευκώ (Βασ. Γεωργίου Β3, Άργος) τηλ.: 2751063640
o https://www.viva.gr/tickets/theater/
o 11876

 

- Advertisement -

________________