Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΑναβλήθηκε η αυριανή εκδήλωση στο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Αναβλήθηκε η αυριανή εκδήλωση στο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Λόγω των τραγικών γεγονότων που πλήττουν τη χώρα μας αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ιουλίου στο Δίκτυο Μουσείων (μεταξύ των οποίων και το Υπαιθρίο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας) και στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

 

Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου αναμένονται να διεξαχθούν κανονικά.

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων για το θερινό σχολείο με τίτλο «Ο αγροτικός χώρος ως πολιτιστική κληρονομιά», που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Νεότερης Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιεί την Παρασκευή 3 Αυγούστου (ώρα 22:00) ειδική προβολή της βραβευμένης ταινίας του Θεόδωρου Μαραγκού «Μάθε παιδί μου γράμματα» (1981, 96’), στον περιβάλλοντα χώρο του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης του Ιδρύματος, στη Δημητσάνα.

Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Μαραγκός, ενώ αμέσως μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πρόκειται για μια καυστική κοινωνική σάτιρα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, που γυρίστηκε στη Στεμνίτσα, στη Δημητσάνα και σε άλλα χωριά της περιοχής. Ένας συντηρητικός δάσκαλος (Βασίλης Διαμαντόπουλος), ζει σε ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας μαζί με τη σύζυγό του (Άννα Ματζουράνη), και τον έφηβο γιο του (Νίκος Καλογερόπουλος), ενώ ο μεγάλος του γιος (Κώστας Τσάκωνας) λείπει χρόνια για σπουδές στο εξωτερικό. Τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου πεσόντων της Κατοχής θα φέρει  σε σύγκρουση τον δάσκαλο με την οικογένειά του.

Βραβεία/ Διακρίσεις: Α’ γυναικείου ρόλου στην Άννα Μαντζουράνη, Α’ ανδρικού ρόλου στον Βασίλη Διαμαντόπουλο, Βραβείο Σκηνογραφίας και ειδικό βραβείο ερμηνείας στον Νίκο Καλογερόπουλο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1981.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27950- 31630 (καθημερινά,εκτός Τρίτης,10:00-18:00).

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

* Η εκδήλωση που αναβλήθηκε ήταν αύριο Δευτέρα 30 Ιουλίου (ώρα 21:30). Ήταν μουσική εκδήλωση με τη Χορωδία του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης, στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας. Περιλάμβανε πρωτότυπες διασκευές, που αναδεικνύουν την εξέλιξη των μουσικών επιρροών του τόπου μας στο έντεχνο τραγούδι.

Η εικοσιπενταμελής Χορωδία του Υπαίθριου Μουσείο Υδροκίνησης αποτελείται από παιδιά, εφήβους και ενήλικες και ξεκίνησε δυναμικά πριν από τρία χρόνια. Υπό την καθοδήγηση της κ. Αμαλίας Γούλα ασχολείται με την παραδοσιακή, τη βυζαντινή και την έντεχνη μουσική, ερμηνεύοντας τραγούδια κυρίως Αρκάδων ποιητών και συνθετών.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ