Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο Δ.ΙΕΚ Επιδαύρου απέκτησε αποστακτήρα αιθέριων ελαίων!

Το Δ.ΙΕΚ Επιδαύρου απέκτησε αποστακτήρα αιθέριων ελαίων!

Το ΙΕΚ Επιδαύρου απέκτησε αποστακτήρα αιθέριων ελαίων!  Το τμήμα στο οποίο θα αξιοποιηθεί η χρήση του αποστακτήρα είναι η ειδικότητα της μελισσοκομίας.

 

Λόγω της αναπτυγμένης μελισσοκομίας στην ευρύτερη περιοχή και παράλληλα της πλούσιας ελαιοκομικής παραγωγής συνέπεια αποτελεί η αυξημένη ζήτηση του συνδυασμού και της αξιοποίησης των προϊόντων κυψέλης με το ελαιόλαδο.

Οπως αναφέρεται απο την σχολή: Καλλιεργούμε μελισσοκομικά φυτά στον κήπο της σχολής διότι η πλούσια ανθοφορία των μελισσοκομικών φυτών προσφέρει στις µελιτοφόρους μέλισσες νέκταρ και γύρη, την πρώτη ύλη για την παραγωγή µελιού, κεριού, γύρης και βασιλικού πολτού. Επιπλέον τα μελισσοκομικά φυτά διαθέτουν πληθώρα χρήσιμων θεραπευτικών ιδιοτήτων. Από αυτά θα μπορούσαμε να εξάγουμε τα έλαια.
Σκοπός του εγχειρήματος είναι οι σπουδαστές να εκπαιδευτούν, εξειδικευτούν και καταστούν ενημερωμένοι επαγγελματίες, ώστε να αντιμετωπίσουν σφαιρικά και ολοκληρωμένα την παραγωγή συνδυασμού προϊόντων κυψέλης και Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών και Αιθερίων Ελαίων.

Τα περισσότερα αιθέρια έλαια έχουν σημαντικές βακτηριοκτόνες κι αντιβαρρόα ιδιότητες και καθιστούν τη χρήση τους 100% ως βιολογική καταπολέμηση ασθενιών στη Μελισσοκομία.
Οι ύλες που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα μελισσοκομικά φυτά του σχολικού μας κήπου: Δενδρολίβανο, λεβάντα, θυμάρι, χαμομήλι, λεμονόχορτο, μέντα και μελισσόχορτο. Η ποσότητα θα είναι 40 λίτρων κι η θέρμανση με ρεύμα.
Πολλοί σπουδαστές είναι αγρότες – παραγωγοί όπως επίσης και άτομα άλλων διαφορετικών ενασχολήσεων που αναζητούν καινούργιες επαγγελματικές ευκαιρίες, γίνεται σαφές ότι αναζητούν νέες εναλλακτικές καλλιέργειες που να εξασφαλίζουν το μέλλον τους.
Για την περιοχή μας είναι κάτι τελείως καινοτόμο”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ