Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνάντηση Τατούλη - Νικολάκου με Προέδρους Εμπορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνάντηση Τατούλη – Νικολάκου με Προέδρους Εμπορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σημαντική και με πολλά ενδιαφέροντα θέματα συνάντηση έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ Προέδρων Εμπορικών Συλλόγων της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κυρίου Τατούλη και της Αντιπεριφερειάρχου κυρίας Νικολάκου.

Οι Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου Βασίλης Παγώνης, του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου Κώστας Βερδελής και του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης Παναγιώτης Μαντάς, παρουσίασαν στον Περιφερειάρχη και στην Αντιπεριφερειάρχη τη νέα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, που από κοινού ιδρύουν, με πολλούς άλλους Συλλόγους. Σκοπός της νέας Ομοσπονδίας είναι να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο, αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο τα συμφέροντα του εμπορίου και της εν γένει επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ίδρυση της ΠΟΕΕ και τη βεβαιότητά του ότι θα μπορέσει το νέο αυτό Όργανο να βοηθήσει στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου, μέσω της προσφοράς βοήθειας και υποστήριξης προς τις εμπορικές επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα θα καταστεί ο θεσμικός συνομιλητής για θέματα εμπορίου και επιχειρηματικότητας με την Περιφέρεια.

Έγινε παρουσίαση από τον Περιφερειάρχη προς τους εκπροσώπους του εμπορίου της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας της χώρας στην Πελοπόννησο. Τόσο ο κύριος Παγώνης, όσο και ο κύριος Βερδελής και ο κύριος Μαντάς εξέφρασαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του συνόλου του Επιχειρηματικού κόσμου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ίδρυση μιας τέτοιας Τράπεζας, που να ενισχύει κατά κύριο λόγο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και την Πελοποννησιακή Οικονομία γενικότερα.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή της πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κυρίου Τατούλη, ο εμπορικός κόσμος εκτίμησε ότι αυτή η προσπάθεια δίνει προοπτική στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ως ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ