Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑφιέρωμα 4 ωρών της αυστριακής τηλεόρασης στην Ελλάδα

Αφιέρωμα 4 ωρών της αυστριακής τηλεόρασης στην Ελλάδα

Σχεδόν τέσσερις ώρες διαρκεί το αφιέρωμα για την Ελλάδα – «για έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς διακοπών των Αυστριακών», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση -, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα βράδυ, το Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης (ORF III).

 

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει πέντε ντοκιμαντέρ, στα οποία προβάλλονται απο τους διάσημους σκηνοθέτες Dennis Wells και Johannes Backes, οι φυσικές ομορφιές του  ελληνικού τοπίου, οι ιστορικοί αρχαιολογικοί χώροι και η σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του προγράμματος, πάρα πολλοί Αυστριακοί αγαπούν την Ελλάδα: μεταξύ άλλων «τα απαστράπτοντα γαλανόλευκα σπίτια, τα τερετίζοντα τζιτζίκια, το μεσογειακό φαγητό, οι παραλίες με τη λεπτή άμμο ή τα βότσαλα και η φιλική νοοτροπία των κατοίκων, καθιστούν τη χώρα σε έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για διακοπές», και αυτός είναι ο λόγος που η «Θεματική Δευτέρα» του ORF ΙΙΙ είναι αφιερωμένη «στα ονειρώδη ελληνικά νησιά».

«Οι Κυκλάδες» είναι το πρώτο από τα πέντε ντοκιμαντέρ του αφιερώματος, και ακολουθούν «Τα Δωδεκάνησα», όπου η γειτονία προς την Τουρκία και η αντιπαράθεση ελληνικού και τουρκικού πολιτισμού «σημάδεψαν» το αρχιπέλαγος.

Ακολουθεί «Η Κρήτη»,  «Τα Ιόνια νησιά», μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος, που με τις ομορφιές τους προσελκύουν κάθε χρόνο πολυάριθμους επισκέπτες. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με το ντοκιμαντέρ «Η Πελοπόννησος», το νοτιότερο άκρο της βαλκανικής χερσονήσου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ