Αφιέρωμα 4 ωρών της αυστριακής τηλεόρασης στην Ελλάδα

- Advertisement -

Σχεδόν τέσσερις ώρες διαρκεί το αφιέρωμα για την Ελλάδα – «για έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς διακοπών των Αυστριακών», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση -, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα βράδυ, το Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης (ORF III).

- Advertisement -

 

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει πέντε ντοκιμαντέρ, στα οποία προβάλλονται απο τους διάσημους σκηνοθέτες Dennis Wells και Johannes Backes, οι φυσικές ομορφιές του  ελληνικού τοπίου, οι ιστορικοί αρχαιολογικοί χώροι και η σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του προγράμματος, πάρα πολλοί Αυστριακοί αγαπούν την Ελλάδα: μεταξύ άλλων «τα απαστράπτοντα γαλανόλευκα σπίτια, τα τερετίζοντα τζιτζίκια, το μεσογειακό φαγητό, οι παραλίες με τη λεπτή άμμο ή τα βότσαλα και η φιλική νοοτροπία των κατοίκων, καθιστούν τη χώρα σε έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για διακοπές», και αυτός είναι ο λόγος που η «Θεματική Δευτέρα» του ORF ΙΙΙ είναι αφιερωμένη «στα ονειρώδη ελληνικά νησιά».

«Οι Κυκλάδες» είναι το πρώτο από τα πέντε ντοκιμαντέρ του αφιερώματος, και ακολουθούν «Τα Δωδεκάνησα», όπου η γειτονία προς την Τουρκία και η αντιπαράθεση ελληνικού και τουρκικού πολιτισμού «σημάδεψαν» το αρχιπέλαγος.

Ακολουθεί «Η Κρήτη»,  «Τα Ιόνια νησιά», μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος, που με τις ομορφιές τους προσελκύουν κάθε χρόνο πολυάριθμους επισκέπτες. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με το ντοκιμαντέρ «Η Πελοπόννησος», το νοτιότερο άκρο της βαλκανικής χερσονήσου.

 

- Advertisement -