Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΙωάννης Νανόπουλος: Ευχαριστώ για την ξεχωριστή μουσικοχορευτική βραδιά (Παράλληλοι δρόμοι Ζαμπέτα &...

Ιωάννης Νανόπουλος: Ευχαριστώ για την ξεχωριστή μουσικοχορευτική βραδιά (Παράλληλοι δρόμοι Ζαμπέτα & Κουγιουμτζή)

Κλείνοντας αυτή την ξεχωριστή μουσικοχορευτική βραδιά (Παράλληλοι δρόμοι Ζαμπέτα & Κουγιουμτζή) στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ “Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας 2018”,

θέλω προσωπικά να σας δώσω από καρδιάς ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, γιατί η συμμετοχή σας φέτος ήταν πιό μεγάλη απο πέρσι στο 1ο Φεστιβάλ που έγινε σε διαφορετικό χώρο και με άλλη θεματική,πράγμα που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, ότι και τα μικρά χωριά της περιοχής μας έχουν δυναμική…έχουν ανάγκη απο καλλιτεχνική ψυχαγωγία και διάθεση στήριξης και συμμετοχής,αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία!

Αυτό το βράδυ το μικρό κέντρο της Πυργέλλας, έγινε πόλος έλξης εκατοντάδων ανθρώπων, αφού τελικά οι 300 θέσεις που είχαν στηθεί στον χώρο δεν έφτασαν,και αυτή ήταν η πρώτη φορά που το χωριό μου εντάχθηκε σε μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ της Αργολίδας.

Γιά αρκετές ημέρες τώρα, οι συντοπίτες μου,οι συνεργάτες μου και εγώ ζήσαμε με έντονο τρόπο την χαρά της προετοιμασίας και δημιουργίας,και πολλοί ακόμη ήταν εκείνοι οι άνθρωποι πίσω από τα παρασκήνια που βοήθησαν με όποιον τρόπο μπορούσε ο κάθε ένας,αφού η παράσταση αυτή ήταν μεγάλη και τους είχαμε όλους ανάγκη.

Αξίζουν πράγματι πολλά μπράβο στην περιφέρεια Πελοποννήσου και στους ανθρώπους διοργάνωσης του Φεστιβάλ,που εμπιστεύτηκαν τόσο εμάς, όσο και την πρόταση μας γιά τον χώρο παρουσίασης της συγκεκριμένης παράστασης,με ελεύθερη είσοδο γιά το κοινό και τεχνικές προδιαγραφές υψηλού επιπέδου.Φέτος το Φεστιβάλ αυτό άπλωσε και σε μικρές γωνιές του τόπου μας, και αυτό γιά εμένα
είναι που μετράει περισσότερο από ότι άλλο!!

Από την δική μου μεριά και σε ότι μου αναλογούσε προσπάθησα γιά ότι καλύτερο,σε ότι αφορούσε την επιμέλεια παρουσίασης,τις ερμηνείες και τα σκηνικά.
Σε όλα τα χρόνια της έως τώρα παρουσίας μου καλλιτεχνικά στην περιοχή, αυτή ήταν γιά εμένα μιά μεγάλη πρόκληση και η πιό δύσκολη παράσταση, αφού συνάντησα απρόσμενα μεγάλα και ίσως αξεπέραστα προβλήματα των τελευταίων ημερών που προήλθαν ξαφνικά με την υγεία μου, χτυπώντας με φωνητικά και δεν σας κρύβω ότι 2 μόλις ημέρες πριν την εκδήλωση έφτασα στο σημείο να θέλω να ζητήσω ακύρωση η αναβολή της παράστασης,απλά και μόνο γιατί έπρεπε αξιοπρεπώς τουλάχιστον να σταθώ όρθια σε ότι δούλευα εδω και 3 μήνες πριν και πήγε να χαλάσει άσχημα λίγο πριν την παρουσίαση!!
Τελευταία στιγμή και μετά από πολλές αλλαγές,ξενύχτια και απογοητεύσεις πήρα την απόφαση ότι …ναι…μπορώ να υποστηρίξω με αξιοπρέπεια τον κόπο όλων μας!!

Τίποτε όμως απο όλα αυτά δεν θα γινόταν εάν πρώτιστα ο φίλος και μουσικός συνεργάτης Χριστόφορος Παπασαχόπουλος με το μπουζούκι του, έχοντας βασικό ρόλο στην σκηνή, δεν με στήριζε και δεν προσπαθούσε μαζί μου, στις μουσικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν μέχρι και πριν λίγο την παράσταση.
Οσο γιά τον Βασίλη Μαντζούνη στα Παραδοσιακά τύμπανα…την ήσυχη δύναμη του μουσικού σχήματος, το μόνο που έχω να πω είναι, ότι ακόμη και δίχως πρόβα, μπορούμε να βρεθούμε μουσικά επί σκηνής όταν αυτό άθελα μας χρειαστεί!!

Ενα όμως μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να αποδώσω στην καταπληκτική πολυπληθή ομάδα χορού της Ελληνικής Παράδοσης Αργους και ξεχωριστά στον δάσκαλο Μανώλη,γιατί και αυτός δέχθηκε τις αναγκαστικές αλλαγές ακόμη και της τελευταίας ώρας,κατανοώντας το πρόβλημα μου,και δίνοντας μου δύναμη και θετική σκέψη γιά την συνέχεια.

Σε ότι αφορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πυργέλλας “ΑΘΗΝΑ”,η συνεργασία μας πλέον και μετά από κάποια χρόνια,έχει αποκτήσει γερές βάσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας,που νομίζω ότι μαζί έχουμε ακόμη μεγάλο και όμορφο δρόμο δημιουργίας,ξεπερνώντας έτσι, όσα ακόμη εμπόδια και εάν παρουσιαστούν μπροστά μας!!

Τέλος ένα ακόμη μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πρέπει να πάει στην Ουρανία Τσεκρέκου γιά την χειρισμό των Video, καθώς αυτά ήταν αναπόσπαστο και συνεχές μέρος σε όλη την διάρκεια παρουσίασης,με αρκετές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες,αφού και εκεί άλλαζαν τα πράγματα μέχρι και λίγη μόλις ώρα πριν την έναρξη της παράστασης!!

Συγνώμη εάν σας κούρασα με την γραφή μου,και γιά τα όποια λάθη μπορεί να βρήκατε ως ακροατές σε αυτή την βραδιά,αλλά θεώρησα τώρα στο τέλος να σας αναφέρω μερικά βασικά πράγματα,που μας στέρησαν ίσως αυτή την βραδιά να είναι ακόμη καλύτερη,και καθώς είμαι πάντα ειλικρινής,έπρεπε να σας τα αναφέρω,όχι φυσικά ως δικαιολογία αλλά ως υποχρέωση σε όλους εσάς…τους τόσο πολλούς που παρακολουθήσατε απο κοντά αυτή την εκδήλωση.

Τέλος καλό…όλα καλά θέλω να πιστεύω και αυτό είναι το κλίμα και τα λόγια που εισέπραξα από πολύ κόσμο κατεβαίνοντας απο την σκηνή.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΟΛΟΥΣ!!

Ιωάννης Νανόπουλος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ