Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΠΙΔΑΥΡΟΣ15.000 κόσμου στην Επίδαυρο για τον «Πλούτο» του Εθνικού

15.000 κόσμου στην Επίδαυρο για τον «Πλούτο» του Εθνικού

15.000 θεατές κατέκλυσαν το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου, για να παρακολουθήσουν την Αριστοφανική κωμωδία «Πλούτος».

Οι θεατές καταχειροκρότησαν τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και το θίασο τοπυ εθνικού σε μία παράσταση που παρουσιάστηκε σε διασκευή-σκηνοθεσία Nikita Milivojevic. Πρόκειται για μια παράσταση που στοχάζεται πάνω στο κεντρικό ερώτημα που θέτει ο Αριστοφάνης για τον τρόπο κατανομής του πλούτου και εξετάζει τις αναγωγές του στο σήμερα.

Ο Χρεμύλος μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών επιστρέφει φέρνοντάς μαζί του έναν τυφλό γέρο άντρα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα.
Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί το «φως το αληθινό». Η θεραπεία του Ασκληπιού στέφεται με επιτυχία κι η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Η Πενία (Φτώχεια) που τόσο καιρό διαφέντευε την πόλη, προσπαθεί τώρα να υπερασπιστεί τις χάρες της φτωχής πλην τίμιας ζωής. αλλά οι Αθηναίοι δεν πείθονται και σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τον Πλούτο στην παλιά του θέση, στο πίσω μέρος του ναού της Αθηνάς (εκεί όπου φυλάσσονταν τα χρήματα του Δημοσίου).

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας.

Αναλυτικά οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας:

30/8, Θέατρο Πέτρας
2/9, Ελευσίνα (Παλαιό Ελαιουργείο)
6/9, Θεσσαλονίκη (Θέατρο Δάσους)
10/9 Ωδείο Ηρώδου Αττικού
14/9, Παπάγου
19-29/9 Βελιγράδι

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς
Προσαρμογή κειμένου – Πρωτότυποι στίχοι τραγουδιών: Γιάννης Αστερής
Μεταφράσεις – Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Ισμήνη Ραντούλοβιτς
Σκηνικά: Kenny MacLellan
Κοστούμια: Marina Medenica
Συνθέτης: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτιστής: Αλέκος Αναστασίου
Χορογράφος: Amalia Bennett
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντα Πουράνη

Παίζουν: Χρεμύλος: Γιώργος Γάλλος, Καρίων: Στέλιος Ιακωβίδης, Πλούτος: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βλεψίδημος: Μάνος Βακούσης, Φτώχεια / Βοηθός Ασκληπιού: Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Ασκληπιός/ Χορός: Γιάννης Κότσιφας, Γυναίκα Χρεμύλου/Δίκαιος/ Χορός: Κώστας Κορωναίος, Μεσάζοντας/Ερμής/ Χορός: Μιχάλης Τιτόπουλος, Γυναίκα/ Χορός: Μαρία Διακοπαναγιώτου, Κορυφαίος Χορού: Nenad Maričić

Μουσικοί παράστασης: Δημήτρης Κατσίβελος (τρομπέτα), Κώστας Σαπούνης (τρομπέτα β), Σπύρος Νίκας (σαξόφωνο), Λεωνίδας Παλαμιώτης (τρομπόνι), Ρενάτο Κούσι (τρομπόνι β), Στρατής Σκουρκέας (κρουστά), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα), Γιώργος Δούσος (κλαρίνο)

φώτο του Αλέξανδρου Μουσούρου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ