Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΔΡΩΜΕΝΑΣυνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Με μια παράσταση στο στούντιο του Μεγάρου και μια παράλληλη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία, συνεχίζεται σήμερα το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 

Από την ομάδα Cie Circoncentrique ανεβαίνει το “Respire!” στις 9 μ.μ. στο στούντιο. Τα δύο μέλη του θιάσου “Circoncentrique”, o Αλεσσάντρο Μαΐντα και ο Μαξίμ Πυτού, φίλοι τόσο δεμένοι όσο η εισπνοή και η εκπνοή, καταδύονται στα βάθη της φιλίας τους με συνοδό στο πιάνο την Λέα Πέτρα. Μια περιπέτεια που μας παρασύρει σε έναν ανεμοστρόβιλο ακροβατικής ποίησης μέσα από τον ρυθμό της αναπνοής και τη δεξιοτεχνική ευκινησία των δύο περφόρμερ. Το διεθνώς βραβευμένο έργο, που περιοδεύει ανά τον κόσμο από το 2012, είναι εμπνευσμένο από τη σχέση γεγονότος, συναισθήματος και αναπνοής. Τα σώματα των δύο ακροβατών γίνονται ο καμβάς για να αποτυπωθεί αυτό το τριώνυμο. Η αναπνοή είναι το συνδετικό νήμα με το κοινό, με το οποίο οι δύο ακροβάτες μοιράζονται τα συναισθήματα, τις εκπλήξεις και τους φόβους τους.

Εως το επόμενο Σάββατο 21 Ιουλίου, 8 παραστάσεις χορού παρουσιάζονται σε ένα σταθερό απογευματινό ραντεβού, κάθε μέρα στις 7 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας. Ολες είναι με ελεύθερη είσοδο.

Σήμερα Δευτέρα τη σκυτάλη παίρνει ο εκρηκτικός Edivaldo Εrnesto από την Μοζαμβίκη και ο Ισπανός Luis García López, γνωστός και ως Fruta, με το “Glitches”, μια ενστικτώδη παράσταση. Οι δύο καλλιτέχνες δημιουργούν, μέσα από την ξεχωριστή χορευτική τους γλώσσα, ένα διάλογο με έντονα και απρόσμενα αποτελέσματα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ