Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΥψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για τις επομενες ημέρες- Μετεώγραμμα δυσφορίας!(φώτο)

Υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για τις επομενες ημέρες- Μετεώγραμμα δυσφορίας!(φώτο)

Υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για τις επομενες ημέρες αλλά αυτό που μετράει για τους περισσότερους σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι κυρίως η αίσθηση της ζέστης!

Σήμερα για παραδειγμα αν και στην Αθήνα η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη τα επίπεδα δυσφορίας θα είναι χαμηλότερα από τη Θεσσαλονίκη όπου η σχετική υγρασία θα είναι αρκετά υψηλότερη και κατά τη διάρκεια του μεσημεριού. Από αυριο όμως (στην Αττική κυρίως απο την Κυριακή) και μέχρι τη Δευτέρα αν και οι θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή τα επίπεδα δυσφορίας δείχνουν να πέφτουν σημαντικά και στις δύο πόλεις (στη Θεσσαλονικη εξαιτίας του θερμού ΒΔ ανέμου) όμως σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία την Τρίτη κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονικης η δυσφορία αναμένεται να είναι αρκετά εώς πολύ έντονη!

Κάντε κλικ στα μετεωγράμματα για μεγέθυνση!

Επεξήγηση:
Σε γενικές γραμμές οπως θα δείτε κάνοντας κλικ στο διάγραμμα, όσο πιο πάνω από την πορτοκαλί διακεκομμένη γραμμή βρίσκεται το γράφημα τόσο πιο υψηλό θα πρέπει να είναι το επίπεδο δυσφορίας.

Οταν το γράφημα βρίσκεται κοντά ή λίγο μόνο κάτω από την πορτοκαλί διακεκομμένη γραμμή , η ημέρα αυτή θα πρέπει να κυλήσει με σχετική δυσφορία ενώ αντίθετα αν είναι πολύ πάνω με δυσφορία.

Τέλος αν όλη την ημέρα βρίσκεται κάτω από την διακεκομμένη γραμμή τότε η ζέστη θα μπορούσε κανείς να πει ότι θα είναι πολύ ευχάριστη!

Το διάγραμμα πρόγνωσης δυσφορίας (πόση ζέστη αισθανόμαστε πραγματικά) θα πρέπει να σας πω ότι είναι καθαρά πειραματικό και είναι συνάρτηση μόνο της θερμοκρασίας και της υγρασίας της ατμόσφαιρας και ισχύει σε περιπτώσεις όπου η θερμοκρασία βρίσκεται πάνω από τους 27 βαθμούς Κελσίου και σχετική υγρασία πάνω από το 40%.

Με εκτίμηση και καλό Σαβ/κύριακο!
Σάκης Αρναούτογλου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ