Με Δραγασάκη και Χαρίτση συναντήθηκε ο Τατούλης για την Αναπτυξιακή Τράπεζα Πελ/σου

- Advertisement -

Την στήριξη της Κυβέρνησης στην πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για τη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Δραγασάκης, κατά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο χθες Πέμπτη. 

- Advertisement -

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε: «Θέλουμε να υπάρξουν τέτοια σχήματα. Με τη δημιουργία περιφερειακών τραπεζών θα δώσουμε προοπτική στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μέσα από τις Περιφέρειες και θα απαντήσουμε σε σημαντικά προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας».

Ο κ. Δραγασάκης δεσμεύθηκε για την ανάληψη το συντομότερο νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα θωρακίσουν θεσμικά το εγχείρημα.

Ο κ.Τατούλης τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός τέτοιου χρηματοπιστωτικού εργαλείου που θα μοχλεύσει πόρους, θα παράσχει ασφάλεια στις καταθέσεις και θα στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης την περιφερειακή ανάπτυξη.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, με τον οποίο συναντήθηκε στη συνέχεια.
Κατά τη συνάντηση αυτή ο αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του -από το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου- να συνδράμει ενεργά στη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο.

Οι κ.κ. Τατούλης και Χαρίτσης συζήτησαν επίσης θέματα που άπτονται σημαντικών αναπτυξιακών υποδομών στην Πελοπόννησο.

 

- Advertisement -

________________