Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΜε ποιον τρόπο ο άνθρωπος θα ξαναβγεί στο προσκήνιο...

Με ποιον τρόπο ο άνθρωπος θα ξαναβγεί στο προσκήνιο…

Εκατόν εξήντα φορείς και θεσμικοί εταίροι παραβρέθηκαν στην Παμπελοποννησιακή Συνδιάσκεψη για την 100η επέτειο της ΓΣΕΕ , που έγινε χθες Τετάρτη στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

 

Μέσα από διαλογική συζήτηση οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να χαράξουν μαζί τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος θα ξαναβγεί στο προσκήνιο από το περιθώριο και δεν θα βρίσκεται πίσω, αλλά πάνω από τα οικονομικά μεγέθη.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:

Χαιρετίζω τη σημερινή συνάντηση με θέμα αυτό που είναι στην πρώτη γραμμή για δεκαετίες. Το θέμα της εργασίας και των προκλήσεων των καιρών.

Το 1918, οι εργάτες στην Ελλάδα έκαναν το μεγάλο βήμα για την διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής για ένα καλύτερο αύριο, για ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες. Ίδρυσαν τη ΓΣΕΕ και με τη σημερινή Παμπελοποννησιακή συνδιάσκεψη η Γενική Συνομοσπονδία γιορτάζει την ιστορική αυτή επέτειο, φιλοδοξώντας παράλληλα να συμβάλλει με τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, σε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για την εργασία αλλά και να προσεγγίσει κρίσιμους τομείς για την τοπική και την ευρύτερη ελληνική κοινωνία και την ανάπτυξη αυτού εδώ του τόπου.

Γιατί η ανάπτυξη φίλες και φίλοι,δεν μπορεί να θεωρείται ως κάτι το ξεκομμένο από την κοινωνία και τους ανθρώπους. Η Ανάπτυξη ΑΦΟΡΑ ξεκάθαρα την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη θωράκιση της εργασίας, ειδικά σε μιαν εποχή αυξημένης αβεβαιότητας με τη μακρόχρονη, πολυμέτωπη –οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πνευματική– κρίση, που επηρεάζει καθοριστικά όλους τους τομείς της ζωής μας. Μιας εποχής που δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητος ο χώρος της εργασίας.

Και εδώ έρχεται η σημερινή συνδιάσκεψη να δώσει απαντήσεις στο σήμερα και στο αύριο των εργαζομένων σε μια προβληματισμένη κοινωνία.

Τα θέματα που αφορούν στην οικονομική κατάσταση της χώρας σε ένα μεταμνημονιακό τοπίο που επηρεάζει τους θεσμούς της εργασίας, οι εισηγήσεις σχετικά με το μέλλον της αγοράς εργασίας και τις συνεχείς αλλαγές, οι προτάσεις για την κοινωνική ένταξη και περαιτέρω εξέλιξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε μια εποχή ανατροπών και πάντα σε άμεση σχέση με την ανάπτυξη όπως ειπώθηκε προηγουμένως, θα συμπληρωθούν από ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις παρατάξεων, ομιλητών και συμμετεχόντων και εύχομαι από καρδιάς να εκφράζουν τη βούληση και τις ανάγκες όλων των εργαζομένων της χώρας μας, ικανοποιώντας το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα της εργασίας, που προάγει τις αξίες της προσωπικής προόδου και κοινωνικής συνοχής.

Καλή επιτυχία στις εργασίες σας”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ