Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝικολάκου από Επίδαυρο: Η Περιφέρεια μπορεί να αναλάβει μελέτες για τον Ανάβαλο

Νικολάκου από Επίδαυρο: Η Περιφέρεια μπορεί να αναλάβει μελέτες για τον Ανάβαλο

Την προηγούμενη Παρασκευή άνοιξε τις πύλες του το 21ο Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου, στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Στα εγκαίνια που ήταν αφιερωμένα στον εθελοντισμό, η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο σημαντικό θεσμό του Φεστιβάλ Αγροτουρισμού, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων Α΄ και Β΄ βαθμού για την ανάδειξη δράσεων και εκδηλώσεων που προωθούν τα ποιοτικά προϊόντα, την παράδοση, την κουλτούρα και τον προορισμό της κάθε περιοχής.

Άμεση ήταν η απάντηση της κας Νικολάκου στo αίτημα του δημάρχου Επιδαύρου κ.Γκάτζιου, για την επέκταση στο δευτερεύον δίκτυο του Αναβάλλου, σημειώνοντας ότι ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης έχει αναλάβει πρωτοβουλία, θέτοντας το ζήτημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ τόνισε ότι η περιφερειακή Αρχή, αν κριθεί αναγκαίο, θα αναλάβει να καλύψει το κόστος των σχετικών μελετών.

Στη συνέχεια, ο περιφερειακός σύμβουλος & συντονιστής Έργων και Αποτελεσματικότητας της Π.Ε. Αργολίδας κ. Ιωάννης Σαρρής, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που έχουν γίνει στην Π.Ε. Αργολίδας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Να σημειωθεί ότι ξεχωριστή είναι η παρουσία παραγωγών, οικοτεχνών, βιοτεχνών και εμπόρων παραδοσιακών προϊόντων από την Επίδαυρο και τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου.

Να θυμίσουμε πως το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και τις 5 Αυγούστου 2018.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ