Ίδρυση εταιρείας σε 13′ απο 22 Ιουλίου υπόσχεται η Κυβέρνηση

- Advertisement -

Σύσταση μονοπρόσωπης εταιρείας ηλεκτρονικά μέσα σε 13 λεπτά υπόσχεται η Κυβέρνηση. Η αρχή αυτής της υπηρεσίας θα γίνει στις 22 Ιουλίου, μέσω της πλατφόρμας της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ).

- Advertisement -

 

Το κόστος για τον πρώτο χρόνο θα είναι μηδενικό, ενώ στη συνέχεια θα είναι μειωμένο κατά 70% σε σχέση με το τι ισχύει σήμερα για τη σύσταση της εταιρείας σε υπηρεσία μίας στάσης με φυσική παρουσία.

Τα στοιχεία σύστασης θα καταχωρούνται χωρίς να κατατεθεί κανένα έγγραφο και το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να διατηρεί τα στοιχεία που καταχωρούνται, για ένα τρίμηνο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες από την πλευρά των ιδρυτών της εταιρείας ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράφονται αυτόματα.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξη τύπου στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μέχρι το τέλος του έτους στόχος είναι να λειτουργεί η πλατφόρμα για όλες τις προσωπικές εταιρείες, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2019 αναμένεται να ισχύσει το σύστημα για όλες τις κεφαλαιουχικές εταιρείες.

Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, εκπρόσωπος από την επιχείρηση θα συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικά, το σύστημα θα δημιουργεί ηλεκτρονικό φάκελο και θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά τα στοιχεία στον ΕΦΚΑ και στο TAXIS.

Εν τω μεταξύ έχει συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τους μετασχηματισμούς εταιρειών προκειμένου να υπάρχουν ενιαίες διαδικασίες και να αρθούν οι αντιφάσεις που υπάρχουν σήμερα, στο εταιρικό δίκαιο. Το πλαίσιο αναμένεται να είναι έτοιμο το Φθινόπωρο ενώ αλλαγές προωθούνται για τη λειτουργία του γενικού εμπορικού μητρώου και για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας του εταιρικού δικαίου.

 

- Advertisement -