Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΛ. Κονιόρδου: Για την προστασία και αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων του Ναυπλίου

Λ. Κονιόρδου: Για την προστασία και αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων του Ναυπλίου

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, από την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα. Λ. Κονιόρδου, σε ερώτηση που είχε καταθέσει αναφορικά με την προστασία και αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων (δημόσιων και ιδιωτικών, διατηρητέων ή μη).

Την ίδια ερώτηση είχε καταθέσει και στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, από τον οποίον ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση. Στην ερώτησή του ο Γ. Μανιάτης ζητούσε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για τις πρωτοβουλίες που προτίθενται να αναλάβουν για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου, προκειμένου να αποφευχθεί η διαρκής απαξίωσή τους, η πολεοδομική υποβάθμιση του κέντρου, η πιθανή κατάρρευση, η πρόκληση ατυχήματος, καθώς και κάθε άλλο αρνητικό συμβάν.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο Γ. Μανιάτης υπενθύμισε στους δύο Υπουργούς το έτοιμο Σχέδιο Νόμου αποκατάστασης κι αξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στα κέντρα των πόλεων της χώρας που είχε ο ίδιος παραδώσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το έτοιμο αυτό νομοσχέδιο, το οποίο δυστυχώς μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση έχει απολύτως αγνοήσει, περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων που θα έπρεπε να έχουν θεσμοθετηθεί, ώστε η πολιτεία είτε ως δημόσιο, είτε ως αυτοδιοίκηση, να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε τα κτίρια αυτά που βρίσκονται σε όλα τα κέντρα των πόλεων της χώρας και πολύ περισσότερο στα ιστορικά κέντρα, από τόπους πολεοδομικής κι αισθητικής απαξίωσης και τόπους διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των διερχομένων, να μετασχηματιστούν σε αναβαθμισμένα αρχιτεκτονικά τοπόσημα που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες (αναπτυξιακές, πολεοδομικές, οικιστικές, κ.ά.) των τοπικών φορέων και κοινωνιών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ