Την Παρασκευή η ψήφιση στη Βουλή του “Κλεισθένη”

- Advertisement -

Την ερχόμενη Παρασκευή, τελευταία ημέρα των φετινών συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής πριν τα θερινά τμήματα, θα ψηφισθεί  ο «Κλεισθένης 1», σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

- Advertisement -

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», τέθηκε ερώτημα από τον υπ.Εσωτερικών προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, εάν συμφωνεί με τον κανόνα 1:5 (προσλήψεις – αποχωρήσεις στο Δημόσιο) που έχει ανακοινώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, στην περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας, από τον 1:1 που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ από του χρόνου, με την ΚΕΔΕ να εκδίδει ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για επιχείρηση αποπροσανατολισμού του κ. Πάνου Σκουρλέτη από το δημόσιο διάλογο για το νομοσχέδιο και «ψευτο – δίλημμα».

«Ουσιαστικά ο Υπουργός, υπό το βάρος της αιτιολογημένης κριτικής που ασκήθηκε από την αυτοδιοίκηση στο νομοσχέδιό του, επιχείρησε “να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα”, ζητώντας από τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. να απαντήσει εάν τάσσεται υπέρ του συστήματος ένα προς πέντε για τις προσλήψεις εργαζομένων, που προτείνει, όπως ισχυρίστηκε ο Υπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή υπέρ του συστήματος ένα προς ένα, που δήθεν καθιερώνει η κυβέρνηση. Ο κ. Σκουρλέτης θέτοντας όμως αυτό το ερώτημα λέει συνειδητά ψέματα», συμπληρώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

«Ο κ. Σκουρλέτης λέει ψέματα, γιατί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή (και με τη δική του ψήφο), τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Συγκεκριμένα, υπάρχει πίνακας για τις προσλήψεις της περιόδου 2017-2022 (ακολουθεί).

Στον πίνακα αυτό καταγράφονται ανά έτος, οι προσλήψεις κι αποχωρήσεις προσωπικού στους Ο.Τ.Α. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:

  • Την περίοδο 2017 – 2022 θα αποχωρήσουν από τους Ο.Τ.Α. 8.942 εργαζόμενοι και θα προσληφθούν 7.286.
  • Δηλαδή, 1.656 λιγότεροι εργαζόμενοι θα προσληφθούν, σε σχέση με αυτούς που θα αποχωρήσουν.
  • Ουσιαστικά και η σημερινή Κυβέρνηση που μας έβγαλε από τα μνημόνια, εξακολουθεί να εφαρμόζει την πολιτική των μνημονίων. Λιγότερες προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους και μεγαλύτερος αριθμός αποχωρήσεων.

Και εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε:

  • Για ποιο σύστημα προσλήψεων προς αποχωρήσεων 1 προς 1, μιλά ο κ. Υπουργός, αφού μόνον την περίοδο 2017 – 2022 οι προσλήψεις θα είναι κατά 18% λιγότερες από τις αποχωρήσεις;
  • Δεν γνώριζε τι ψήφιζε στη Βουλή πριν λίγες μόλις μέρες;
  • Ή συνειδητά επέλεξε να ανοίξει στη Βουλή συζήτηση για τις προσλήψεις, για να αποφύγει να απαντήσει επί της ουσίας στην κριτική της αυτοδιοίκησης για τον Κλεισθένη;

Ο κ. Σκουρλέτης και η Κυβέρνηση, όσο και να προσπαθήσουν με ψέματα  να παραπλανήσουν και να παραπληροφορήσουν τους πολίτες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στη λειτουργία των Δήμων και την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών η εφαρμογή του Κλεισθένη, δεν θα τα καταφέρουν.

Φοβούνται την εκστρατεία ενημέρωσης της Κ.Ε.Δ.Ε. κι επιχειρούν με ψέματα και συκοφαντίες να σπιλώσουν την εικόνα της αυτοδιοίκησης.

Στην “εκστρατεία λάσπης, συκοφαντίας και παραπληροφόρησης” του κ. Σκουρλέτη απαντάμε με εκστρατεία ενημέρωσης και αλήθειας.

Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους πολίτες, θα ανατρέψει τον Κλεισθένη και θα αποτρέψει τη διάλυση των Δήμων», ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

 

- Advertisement -