Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΑΡΓΟΛΙΔΑ: Τον συνέλαβαν με κυνηγετικό όπλο ανά χείρας και τον σκοτωμένο αγριόχοιρο

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Τον συνέλαβαν με κυνηγετικό όπλο ανά χείρας και τον σκοτωμένο αγριόχοιρο

Τα μεσάνυχτα της 2ας Ιουλίου προς τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Ιουλίου 2018, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του νομού Αργολίδος Κατσαρός Κων/νος, Στάγιας Θεόδωρος και Ντόκος Παναγιώτης

εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Άργους-Μυκηνών, όπου σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν, κάποιοι επιδίδονταν σε παράνομη θήρα αγριόχοιρου την νύχτα.

Πράγματι περί ώρα 00:35, στην περιοχή του Δ.Δ. Μερκουρίου, άκουσαν δύο πυροβολισμούς και εντοπίζοντας αμέσως το σημείο από όπου προήλθαν, βρήκαν εκεί φυλάχτρες ειδικές για αγριόχοιρο, ένα άτομο με κυνηγετικό όπλο ανά χείρας και τον σκοτωμένο αγριόχοιρο κοντά του.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι το όπλο τύπου καραμπίνας είχε προσαρμοσμένο προβολέα πάνω του και ήταν γεμάτο με πέντε (5) μονόβολα φυσίγγια ενώ είχε την δυνατότητα να φέρει έως και οκτώ (8)!!

Άμεσα οι θηροφύλακες προέβησαν στην κατάσχεση των παράνομων μέσων θήρας (καραμπίνα, φυσίγγια κ.τ.λ.) και το άτομο αυτό συλλήφθηκε και οδηγήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου στο Α/Τ Άργους όπου και παρέμεινε εκεί όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα με εντολή του Εισαγγελέα Ναυπλίου αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Στην συνέχεια υπεβλήθη εναντίον του μήνυση για παράνομη θήρα όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Δασικού Κώδικα και για τον παράνομα θηρευμένο αγριόχοιρο ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία του πλειστηριασμού.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ