Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟ50.000 οικολογικές τσάντες θα μοιράσει στους καταναλωτές η ΕΣΕΕ

50.000 οικολογικές τσάντες θα μοιράσει στους καταναλωτές η ΕΣΕΕ

 Στο πλαίσιο της έναρξης των θερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν σήμερα, η ΕΣΕΕ έθεσε στην διάθεση των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων 50.000 οικολογικές τσάντες, προκειμένου να διανεμηθούν σε επιχειρήσεις-μέλη και συμβολικά στους πελάτες-καταναλωτές την περίοδο των εκπτώσεων.

 

Οι προσδοκίες για αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης δεν είναι μεγάλες αφού οι εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως το τέλος Αυγούστου πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων με αποτέλεσμα οι αγορές να μην είναι η βασική προτεραιότητα των καταναλωτών.

«Οι φετινές θερινές εκπτώσεις ελπίζουμε να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην αγορά» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης. Τονίζει ότι η πρόβλεψη της ΕΣΕΕ του τζίρου για Ιούλιο και Αύγουστο εδράζεται στη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους -που σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζει οριακή αύξηση +0,65%.

«Οι έμποροι σε μεγάλο βαθμό εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην τουριστική κίνηση και την «εισαγόμενη κατανάλωση» που αυτή την περίοδο εντείνεται. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, αυτή η βοήθεια υφίσταται αλλά όχι για όλες τις πόλεις της χώρας.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις προ κρίσης έκαναν έναν τζίρο άνω των 8 δις ευρώ, ενώ πλέον κυμαίνονται στα 6 δις ευρώ και μόνο εφόσον επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή στα επίπεδα των 7 δις ευρώ,  οι αριθμοί θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων», τονίζει.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ