Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΒΙΒΛΙΑΗ βιβλιοθήκη πάει στο βουνό! Από τον Αχλαδόκαμπο με αγάπη

Η βιβλιοθήκη πάει στο βουνό! Από τον Αχλαδόκαμπο με αγάπη

«Όταν δεν κατεβαίνουν οι πολίτες από το βουνό στη βιβλιοθήκη, πάει η βιβλιοθήκη στο βουνό να τους βρει» (παλιά αραβική παροιμία)

Κάθε φορά που η κινητή βιβλιοθήκη του «Παλαμήδη» παίρνει έναν «Δρόμο Πολιτισμού», είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο προορισμού. Ο Αχλαδόκαμπος, συνοριακό χωριό στα όρια Αρκαδίας/Αργολίδας, είναι ένας τόπος όμορφος και παρεξηγημένος.

Μια νότα τηλεματικού εκσυγχρονισμού μπορεί να σας κάνει να χαμογελάσετε αλλά σας καλωσορίζει ευχάριστα στο χωριό.Γατζωμένο και απλωμένο στην πλεύρα του βουνού, με εύφορο κάμπο στα πόδια του και στεφανωμένο από ανεμογεννήτριες, γεμάτο από δύσκολες ανηφόρες και κατηφόρες που σε βοηθούν όμως να το ανακαλύψεις αν τις περπατήσεις.

Μια κατοικία του 1874 κρατάει ακόμη κεφάλι στο χρόνο με τα αρχικά του ιδιοκτήτη: ΚΠ. Έχει γίνει μια καλή προσπάθεια για την ανάδειξη μικρών δημόσιων χώρων (πλατείες, θέατρο, πνευματικό κέντρο….) που το ομορφαίνουν και έχεις την αίσθηση της καθαριότητας παντού. Αίσθηση προκαλούν οι πολλές για χωριό προτομές (Δήμαρχοι, γιατροί, πανεπιστημιακοί καθηγητές, στρατιωτικοί….).

Ο Αχλαδόκαμπος έχει τιμήσει τα παιδιά του!

Φτάσαμε σε δύσκολη εορταστική ημέρα, αλλά καταφέραμε μαζί με τα χρόνια πολλά (Αγ. Κυριακή) να μεταφέρουμε την πληροφόρηση για τις δυνατότητες της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Το ωραιότερο απ’ όλα είναι ότι… μας άκουσαν!

Γιώργος Κόνδης

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ