Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕγκαινιάσθηκε η 21η Έκθεση Αγροτουρισμού στην Αρχαία Επίδαυρο

Εγκαινιάσθηκε η 21η Έκθεση Αγροτουρισμού στην Αρχαία Επίδαυρο

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Αγροτουρισμός 2018” στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

 

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό την πιο ευγενική έκφραση της ανθρώπινης φύσης. Ο εθελοντισμός στο Δήμο Επιδαύρου υποστηρίζεται ανιδιοτελώς από εκατοντάδες δημότες σε δράσεις που καλύπτουν ανάγκες σε όλους τους τομείς.

Ο πρόεδρος της περιφερειακής ενότητας Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου, ιατρός Γιάννης Ηλιόπουλος, μίλησε για τον εθελοντισμό και την σημασία του λίγο πριν κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων για την έναρξη της έκθεσης.

Στην έκθεση συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί από όλη την Ελλάδα με προϊόντα, όπως τρόφιμα, ποτά και ηδύποτα, τα οποία πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας, προϊόντα με Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ή προϊόντα συνεταιριστικά και ντόπιων παραγωγών.

Εκτίθενται προϊόντα τέχνης, χειροτεχνίας και οικοτεχνίας, σαπούνια και καλλυντικά που παράγονται παραδοσιακά, ενώ συμμετέχουν καιελληνικοί προορισμοί, προβάλλοντας την ιστορία και τον πολιτισμό τους, την λαϊκή τέχνη και παράδοση, τις ντόπιες γεύσεις, τα παραδοσιακά προϊόντα τους και την τοπική τους κουζίνα.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου και επιδείξεις μαγειρικής από γνωστούς chef.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα της προβολής των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και την ιστορική ταυτότητα του τόπου. Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως τις 5 Αυγούστου.

Επίσης, τις ίδιες ημέρες  στα δυο θέατρα της Επιδαύρου, το Αρχαίο και το Μικρό, φιλοξενούνται ενδιαφέρουσες θαυμάσιες παραστάσεις, οπότε μπορούν οι επισκέπτες της περιοχής να συνδυάσουν και τα δυο.

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ο δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος, οι βουλευτές του νομού Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Σαρρής, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί φορείς και απλοί πολίτες.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ