Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΠροβολή κινηματογραφικής ταινίας για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στο Άργος

Προβολή κινηματογραφικής ταινίας για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στο Άργος

Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών για εμάς που ασχολούμαστε με την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας,

είναι η αφορμή για προβληματισμό σε σχέση με όλα αυτά που μπορούν να γίνουν για την ενδυνάμωση του ψυχισμού των παιδιών και των εφήβων, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στη ζωή τους. Να αναπτύξουν την δεξιότητα της θετικής αναπλαισίωσης αλλά και το σύνολο των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων που θα μπορέσουν να τους φανούν χρήσιμες στην πορεία της ζωής τους.

Με αυτό το σκεπτικό και πιστεύοντας ότι η παρακολούθηση μιας κινηματογραφικής ταινίας, μπορεί να είναι μια ευχάριστη διαδικασία για να αντλήσει κανείς ερεθίσματα για σκέψη και προβληματισμό, επιλέξαμε και προβάλαμε την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος, στο Άργος, την ταινία «Η μπλε μηλιά», μια ταινία για τις ανθρώπινες σχέσεις, για την διαμόρφωση και την διαχείριση τους. Μια ταινία που στόχο έχει να προβληματίσει τον θεατή για τις προτεραιότητες, τα δεδομένα, τις αξίες και γενικότερα για τον τρόπο που ερμηνεύει τον κόσμο που τον περιβάλλει και τις καθημερινές καταστάσεις που βιώνει.

Το δικαίωμα προβολής της ταινίας, μας παραχωρήθηκε ως χορηγία από την πρεσβεία της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα την οποία και ευχαριστούμε. Η ταινία έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ και βραβείο κοινού στο festival της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής Margarita – Βενεζουέλα το 2012.

Είναι η ιστορία του Ντιέγκο, ενός νεαρού παιδιού 11 ετών, που βιώνει συναισθηματική στέρηση και αναγκάζεται να περάσει τις διακοπές με τον παππού του Φρανσίσκο, τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα, σε μια μικρή φάρμα στα βουνά της Βενεζουέλας.
Ευχαριστούμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε και μας τίμησε με την παρουσία τους για μια ακόμα φορά.

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ