Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΜε επιτυχία το θεωρητικό εργαστήριο για τις Θεσμοφοριάζουσες στο ΚΑΠΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Με επιτυχία το θεωρητικό εργαστήριο για τις Θεσμοφοριάζουσες στο ΚΑΠΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Την Τρίτη 3/7/12018, 7.30μμ. στο ΚΑΠΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ έγινε το θεωρητικό εργαστήριο για τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, με τη Μαρία Μικεδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίου Θεάτρου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
με τίτλο:

«Η καθημερινή ζωή των γυναικών της Αθήνας που γιορτάζουν τα Θεσμοφόρια» με μεγάλο ενδιαφέρων και αρκετές συμμετοχες.

Για το 2018, οι δράσεις στην Αργολίδα εμπνεύστηκαν από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πολιτεία και Πολίτης, και περιελάμβαναν σειρά βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλον τον κόσμο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τις δράσεις συντόνισαν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτρια και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και συντονίστρια της δράσης Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ