Την Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης “Αγροτουρισμός 2018” στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου

- Advertisement -

Την ερχόμενη Παρασκευή 6 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης “ Αγροτουρισμός 2018 ”, στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου και ώρα 19.00

- Advertisement -

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό την πιο ευγενική έκφραση της ανθρώπινης φύσης . Ο εθελοντισμός στο Δήμο Επιδαύρου υποστηρίζεται από εκατοντάδες δημότες σε δράσεις που καλύπτουν ανάγκες σε όλους τους τομείς.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων έχει ως εξής:
Ώρα :19.00 Αγιασμός
Ώρα:19.20 Χαιρετισμοί
Ώρα : 19.30 Ομιλία από τον κ. Ιωάννη Ηλιόπουλο -ιατρό, εκπρόσωπο Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου
Ώρα : 20.10 Κοπή κορδέλας και περιήγηση στα περίπτερα
Ώρα :20.40 Κέρασμα.

Ο Δήμος Επιδαύρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για 21η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιήσει την Έκθεση Αγροτουρισμού στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου από 06 Ιουλίου έως 05 Αυγούστου 2018,  κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, πλαισιωμένη όπως πάντα από ποικίλες εκδηλώσεις.

Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί με τα εξής προϊόντα:

α. Τρόφιμα-Ποτά-ηδύποτα εφόσον είναι: Αγροτικά τοπικά προϊόντα χύμα ή συσκευασμένα, προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, προϊόντα με Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), συνεταιριστικά προϊόντα και προϊόντα ντόπιων παραγωγών, συλλόγων και επιχειρήσεων που είτε παράγουν, είτε εμπορεύονται προϊόντα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

β. Προϊόντα τέχνης, χειροτεχνίας και οικοτεχνίας εφόσον παράγονται εξ΄ ολοκλήρου στο χέρι ή κατασκευάζονται σύμφωνα με παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής από καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες, συλλόγους ή ιδιώτες με έργα δικιάς τους παραγωγής και πνευματικής ιδιοκτησίας.

γ. Σαπούνια και καλλυντικά που παράγονται παραδοσιακά ή για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται φυσικές πρώτες ύλες και συστατικά.

δ. Εκδόσεις, γκραβούρες, τουριστικοί οδηγοί, φωτογραφικά και λοιπά λευκώματα που αφορούν: Ελληνικούς προορισμούς και ταξίδια, την Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, τη λαϊκή τέχνη και παράδοση, ντόπιες γεύσεις, παραδοσιακά προϊόντα και ελληνική κουζίνα.

ε. Καλλωπιστικά μεσογειακά φυτά, κηπευτικά, σπόροι από φυτώρια και ανθοπωλεία (παραγωγοί).

στ. Ξενοδοχειακά καταλύματα, σύλλογοι, ενώσεις, εταιρείες, σύνδεσμοι συναφείς με τον αγροτουρισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως 25/05/2018  είτε  αυτοπροσώπως είτε με e-mail: epidavr@otenet.gr ή agrotourismosepidavrou@hotmail.com

 

- Advertisement -

________________