Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΠάνω απο 1600 μαθητές επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Σπάρτη

Πάνω απο 1600 μαθητές επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Σπάρτη

Από τη μεγάλη ανταπόκριση των σχολικών μονάδων του νομού Λακωνίας χαρακτηρίστηκε η φετινή περίοδος επισκέψεων του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής που ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε με την λήξη του σχολικού έτους.

 

Η αυξημένη αυτή ανταπόκριση οφείλεται στην σχετική πρόσκληση που έγινε από την Δημοτική Αστυνομία, για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τον καλύτερο και έγκαιρο προγραμματισμό των επισκέψεων από τις σχολικές μονάδες.

Έτσι περισσότεροι από 1600 μαθητές από 25 σχολικές μονάδες (6 Νηπιαγωγεία, 17 Δημοτικά και 2 Γυμνάσια) – αριθμός υπερδιπλάσιος των περασμένων ετών – από ολόκληρο το Νομό Λακωνίας, επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που πλέον φέρει το όνομα του αείμνηστου δημοσιογράφου Άρη Σταθάκη.

Οι μαθητές  παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) από τον εξειδικευμένο Δημοτικό Αστυνομικό του Δήμου Σπάρτης και είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις πρώτες τους εμπειρίες οδηγικής συμπεριφοράς, οδηγώντας τα εκπαιδευτικά αμαξίδια με τους περιορισμούς και τις υποχρεώσεις των σημάτων του Κ.Ο.Κ.

Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται εξαιρετικά στις εκπαιδευτικές αυτές εκδρομές, χάρη και στο βιωματικό χαρακτήρα που αυτές έχουν και αυτό μας γεμίζει χαρά, αλλά και αισιοδοξία όσον αφορά τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς της νέας γενιάς.

Τα ιδιαίτερα θετικά φετινά αποτελέσματα υποχρεώνουν την Δημοτική Αστυνομία να βελτιωθεί περισσότερο, σχεδιάζοντας από τώρα την επόμενη περίοδο εκπαιδευτικών επισκέψεων με πρώτο στόχο την βελτίωση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού και κυρίως την προμήθεια ποδηλάτων για τους μεγαλύτερους μαθητές που επισκέπτονται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Άρης Σταθάκης».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ