ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Θέλει προσοχή και όχι πανικό η εξέλιξη του καιρού κυρίως την επόμενη εβδομάδα!

- Advertisement -

Άστατος θα καταστεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες και πάλι σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οπως θα παρατηρείστε στους χρωματικούς προγνωστικούς χάρτες και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (κυρίως από το απόγευμα) και της Κυριακής κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

- Advertisement -

 

Μια οχι όμως και τόσο συνηθισμένη καιρική τροπή για την περίοδο που διανύουμε διαφαίνεται εδώ και μέρες από τα προγνωστικά μοντέλα για την ερχόμενη Δευτέρα 25/6 αρχικά στη δυτική Ελλάδα και κυρίως κατά τη διάρκεια της Τρίτης 26/6 στις περισσότερες περιοχές της χωρας με τους χρωματισμούς μάλιστα να γίνονται ιδιαίτερα έντονοι κατά τόπους κάτι που αυξάνει την υποψία για έντονα έως πολύ έντονα και εν δυνάμει βεβαίως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα όχι μόνο σε ηπειρωτικές αλλά και παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Παρόλαυτα κατά τη γνώμη μου είναι νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το ποιες ακριβώς θα είναι οι περιοχές που θα “χτυπηθούν” περισσότερο απο την έλευση αυτής της ατμοσφαιρικής διαταραχής. Για καλό και κακό λοιπόν από αύριο και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδα να παρακολουθείτε τις όποιες επίσημες ανακοινώσεις ακολουθήσουν απο την ΕΜΥ και απο επίσημους φορείς!!! Θα χρειαστεί μεν προσοχή την επόμενη εβδομάδα αλλά όχι πανικό τον οποίον φαντάζομαι θα σπείρουν και πάλι οι συνήθεις μετεοτρομολάγνοι!

Για ότι νεότερο φυσικά θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες αναρτήσεις..

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

- Advertisement -
 

________________