Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΗ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταδικάζει την βίαιη επίθεση και τον ξυλοδαρμό που...

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταδικάζει την βίαιη επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε υδρονομέας του Δήμου Γόρτυνας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την βίαιη επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε συνάδελφος υδρονομέας του Δήμου Γόρτυνας από πολίτη κατά την ώρα της εργασίας του.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, ο συνάδελφος με μερική αναπηρία στο μάτι έπεσε θύμα άγριας επίθεσης και γρονθοκόπησης, επειδή τόλμησε εκτελώντας σωστά τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών από την υποκλοπή ή αλόγιστη χρήση νερού.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι στους Δήμους προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για τα οποία ελέγχονται από την υπηρεσία, απροστάτευτοι δέχονται αναίτιες και βίαιες επιθέσεις από δημότες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά τη Στάση Εργασίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στον Δήμο Γόρτυνας.

Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές, κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή, αστυνομία και εισαγγελία να παρέμβουν και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τέτοια φαινόμενα να μην ξαναπαρουσιαστούν και να προστατευτεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν «ο σάκος του μποξ» και να αντιδρούν επάνω τους οι πολίτες για την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                Βασίλης Πετρόπουλος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ