Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνέντευξη του Δ. Λούμπα για το Μακεδονικό και τη θέση της ΝΔ

Συνέντευξη του Δ. Λούμπα για το Μακεδονικό και τη θέση της ΝΔ

Κύριε Λούμπα, με αφορμή την ορκωμοσία των φοιτητών σας στην ΑΣΠΑΙΤΕ Πελοποννήσου σας συναντήσαμε στο Άργος και δεν θα μπορούσαμε να μην σας κάνουμε μερικές ερωτήσεις για την φλέγουσα επικαιρότητα.

Κατ’αρχήν θα ήθελα να συγχαρώ όλους και όλες τους φοιτητές/τριες μας στην Ασπαιτε για το πνεύμα συνεργασίας και την άψογη στάση που επέδειξαν καθ’όλη την διάρκεια του Ακαδημαϊκού έτους και να τους ευχηθώ καλή Σταδιοδρομία !

Θα θέλαμε το σχόλιο σας για την διαφαινόμενη συμφωνία για το όνομα. Εγινε μάλιστα και η συνάντηση του Κυρίου Τσίπρα με τον Π.τ.Δ σήμερα Τρίτη.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ ολίγου , η λύση που συμφωνήθηκε είναι μια κακή συμφωνία. Έρχεται σε αντίθεση με την πλειονότητα των Ελλήνων. Αυτό κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να το αντιληφθούν. Είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν είχαν καμία αντίρρηση να ονομάζεται η γειτονική χώρα Μακεδονία σκέτο.

Επιπλέον μία κακή συμφωνία προσφέρει έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε κάλπικο εθνικισμό, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ευρώπη.

Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε ως χώρα. Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε άλλη μία, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νεας Δημοκρατίας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διαφύλαξη της ενότητας του Ελληνικού λαού.

Εσείς δηλαδή τι θα κάνατε στη θέση της κυβέρνησης;

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι διαχρονικά σταθερή: Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία:

1.Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων

  1. Εγκατάλειψη κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και
  2. Μία και μόνον ονομασία για όλες τις χρήσεις, εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων

Και με τον όρο «Αλυτρωτικά στοιχεία» περιλαμβάνεται η γλώσσα, η ταυτότητα και τα σύμβολά τους

Φυσικά και δεν υπάρχει «μακεδονικό έθνος» ούτε «μακεδονική ταυτότητα», ούτε «μακεδονική γλώσσα».

Ας μην διανοηθεί λοιπόν η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει «μακεδονική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα»  και κυρίως να μην τολμήσει  να εγκαταλείψει τα μόνα όπλα μας για να πάρει υποσχετικές μελλοντικής και αβέβαιης εκπλήρωσης.

Ποια θα είναι η στάση σας στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας;

Στην Νέα Δημοκρατία το λέμε όλες τις τελευταίες μέρες σε όλους τους τόνους.

Ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε καμία συμφωνία με τα Σκόπια και να οδηγήσει την Ελλάδα προ τετελεσμένων.

Είναι αδιανόητο να επιβάλει στην Ελλάδα μια επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία προσβλέποντας σε άλλα ανταλλάγματα για να παραμείνει, για λίγο ακόμη, στην καρέκλα της εξουσίας. Γι αυτό και λέμε να έρθει άμεσα στη βουλή μαζί με τον κ. Καμμένο που δήθεν διαφωνεί μαζί του για να μάθουν όλοι οι πολίτες τι ακριβώς διαπραγματεύτηκε και ποια είναι η συμφωνία που θέλει να υπογράψει.

Και λέμε δήθεν διαφωνεί, διότι είναι προφανές ότι ο κ. Καμμένος διαφωνεί μόνο στα λόγια.

Συνεχίζει να στηρίζει την Κυβέρνηση και να παραμένει μάλιστα και υπουργός Αμύνης, και την ίδια ώρα παριστάνει ότι δεν δέχεται το όνομα -δηλαδή την ίδια την υπόσταση- ενός κράτους που όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως για να μπει στο ΝΑΤΟ.

Θα κλείσω με τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς.

Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα της Ελλάδας.

Καλούμε λοιπόν τον κ. Τσίπρα να μην υπογράψει αυτή τη συμφωνία».

(Ο Κος Λούμπας Δημήτριος είναι καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, διδάσκων στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΑΣΠΑΙΤΕ και πολιτικό στέλεχος που έχει περάσει από τη διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ