Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΔΡΩΜΕΝΑΛΥΓΟΥΡΙΟ: Εκδήλωση των «Φίλων της Παράδοσης» στο προαύλιο της Αγίας Τριάδας

ΛΥΓΟΥΡΙΟ: Εκδήλωση των «Φίλων της Παράδοσης» στο προαύλιο της Αγίας Τριάδας

Τα μέλη του συλλόγου «Φίλοι της Παράδοσης» έχουν ιστορικό προσφοράς και πολιτισμικών πρωτοβουλιών από το μακρινό 1993, όταν κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν την ανασύσταση του «χορευτικού».

Υπό τη σκέπη αρχικά της Ν.Ε.Λ.Ε, κατόπιν του «ΚΑΒΒΑΔΙΑ», ακολούθως του Δήμου Ασκληπιείου και τελικώς του Δήμου Επιδαύρου, οι συμπολίτες μας αυτοί επέμειναν στην ανάδειξη και προβολή των τοπικών πολιτιστικών χαρακτηριστικών.

Εκπομπές στην τηλεόραση (ποιος δεν θυμάται τον Παναγιώτη Μυλωνά…), εκατοντάδες παρουσίες εντός και εκτός των «τειχών» του Δήμου και της Αργολίδας, αλλά και εκατοντάδες παιδιών που απέκτησαν «κυτταρική» πολιτιστική μνήμη. Κορυφαία βέβαια στιγμή ήταν η παρουσία των ομάδων μας στη παράσταση-αφιέρωμα στον Μωρία που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2017 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με τη φροντίδα του Καθηγητή Λάμπρου Λιάβα.

Πιστοί, λοιπόν, σε αυτό τον «δρόμο», διοργανώνουν και τη φετινή τους εκδήλωση, την Κυριακή 17 Ιουνίου, στις 8.30μ.μ., στο προαύλιο της Αγίας Τριάδας, στο Λυγουριό με καλεσμένους του συλλόγους του Αδαμίου και της Παλαιάς Επιδαύρου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ