Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗμερίδα με θέμα: «Ημέρα για την ενέργεια» στην Ερμιονίδα την Παρασκευή

Ημερίδα με θέμα: «Ημέρα για την ενέργεια» στην Ερμιονίδα την Παρασκευή

Ο Δήμος Ερμιονίδας, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ, θα παρουσιάσει τις ιδρυτικές αρχές και τους στόχους του Συμφώνου Δημάρχων, καθώς και τα οφέλη που απορρέουν για τους δημότες από την συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας. 

 

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε) του Δήμου, ενώ θα ακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ημέρα για την Ενέργεια».

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον Δήμο Ερμιονίδας υπολογίζονται σε 54.892 τόνους ετησίως, με έτος αναφοράς το 2015. Στόχος του Δήμου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Σύμφωνο Δημάρχων, είναι η μείωση των εκπομπών κατά 14.045,08 τόνους – δηλάδή 25,59% περίπου μέχρι το 2020.

Το Σύμφωνο Δημάρχων ξεκίνησε το 2008 και σήμερα ενώνει περισσότερες απο 7.000 τοπικές και περιφερειακές Αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά και άλλα κτίρια, της αύξησης της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους, τόσο σε επίπεδο οργανισμού οσο και ευρύτερα σε επίπεδο χωρικής οντότητας.

Η ημερίδα θα ποραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 του μήνα, 1.30μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
13.30 μ.μ. Προσέλευση
13.45 μ.μ. Έναρξη ημερίδας
Χαιρετισμός δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Δημητρίου Σφυρή
13.50 μ.μ. Σύμφωνο Δημάρχων: Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη –Εισηγητής κ. Νικόλαος Χιωτάκης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε.
14.00 μ.μ. Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος Δήμου Ερμιονίδας – Εισηγήτρια Αριάδνη Μίχου, αρχιτέκτων, επιστημονικός συνεργάτης ΠΕΤΑ Α.Ε.
14.20 μ.μ. Ερωτήσεις – Συζήτηση.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ