Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Άργους Μυκηνών και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Άργους Μυκηνών και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ιστορικής σημασίας το σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Άργους Μυκηνών, που υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου και του κ. Δημητρίου Τάσου εκπροσώπου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIVERSITY of NICOSIA.

Το παρόν σύμφωνο περιλαμβάνει Επιμορφωτικά Σεμινάρια και Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς, Γονείς, Μαθητές και Υπαλλήλους του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Κύκλος Α΄: Εκπαιδευτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δήμου 1. Διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου με σκοπό την κατάρτιση των καθηγητών του Δήμου Άργους-Μυκηνών (Ιούνιος 2018) με Θέμα: «ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».

2. Διεξαγωγή ημερίδας με κάλεσμα σε γονείς και μαθητές με στόχο να προσεγγιστούν θέματα που άπτονται της ψυχολογίας, της παιδοψυχολογίας και των σχέσεων μέσα στην οικογένεια.

3. Κάλεσμα μαθητών Λυκείου σε Διαγωνισμό πχ Φωτογραφίας ή Λογοτεχνίας. Το θέμα του διαγωνισμού μπορεί να ποικίλει, για παράδειγμα να επικεντρώνεται στην ανάδειξη του Άργους ως Αρχαιότερη Πόλη της Ευρώπης. Κύκλος Β΄: Επαγγελματικός προσανατολισμός 1. Οργάνωση ημερίδας με κεντρικό ομιλητή ειδικό σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου Άργους- Μυκηνών. Κύκλος Γ΄ : Επιμόρφωση υπαλλήλων του Δήμου 1. Διοργάνωση επιμορφωτικού Σεμιναρίου ( ή και εργαστήριο) για τους υπαλλήλους του Δήμου με θέματα αναφορικά με την Δημόσια Διοίκηση. Πρόταση συμμέτοχής και των υπολοίπων Δήμων της Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, στο οποίο ηγείται ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών. Κύκλος Δ΄ : Προοπτική συνεργασίας με Ανώτατους Οργανισμούς Εκπαίδευσης με αντικείμενο τον τουρισμό την εκπαίδευση και την τεχνολογία. 1. Διοργάνωση στοχευμένων δράσεων με τους εν λόγω οργανισμούς για την ενίσχυση- επιμόρφωση των φοιτητών τους, μεταδίδοντας τους τις γνώσεις που κρίνονται απαραίτητες για την διεύρυνση του γνωστικού τους αντικειμένου.

Άρθρο 2 Δύναται να περιλαμβάνει επίσης: 1)Συνεργασία σε ακαδημαϊκά προγράμματα. 2) Ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, μεταφορά τεχνογνωσίας. 3)Ανταλλαγή /αμοιβαίες επισκέψεις μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, της διδασκαλίας και της αντίστοιχης διοικητικής οργάνωσης. 4)Διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων (λ.χ. συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων). 5) Κάθε άλλη ερευνητική ή/και ακαδημαϊκή δραστηριότητα που αποβλέπει στο κοινό όφελος και αποφασίζεται από τους εταίρους. 6)Υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων με στόχο την δια βίου εκπαίδευση σε θέματα που θα καταρτίζονται από κοινού από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 7)Παροχή συγκεκριμένων υποτροφιών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε δημόσιους λειτουργούς επιβραβεύοντας ένα γενικό πλαίσιο μελέτης το οποίο θα τους ανατεθεί να ολοκληρώσουν.

Tο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούσε να υλοποιηθεί και σε Λύκεια όπου το κοινό θα είναι πιο στοχευμένο. 8)Τμηματική συνεργασία του Δήμου με κάποια τμήματα σχολών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. 9)Προβολή, δικτύωση, συμμετοχή σε συνέδρια και εκθέσεις, διοργανώσεις σεμιναρίων, συνεδρίων καθώς και βιωματικών εργαστηρίων σε θέματα που συνδέονται με το αντικείμενο των έργων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ