Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΟ Σύλλογος ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» σε επιστημονική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» σε επιστημονική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμμετείχε στην επιστημονική ημερίδα που πραγματοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛ.ΟΚ.)

με θέμα «Γνωρίζουμε τον Αιματολογικό Καρκίνο» το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στο ξενοδοχείο «Καψής» στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας παράλληλα το παρόν και στην Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο.

Στις τέσσερις ενότητες της ημερίδας αναπτύχθηκαν, από έγκριτους επιστήμονες, θέματα που αφορούσαν τον αιματολογικό καρκίνο (λευχαιμία, λέμφωμα, μυέλωμα), την δωρεά μυελού των οστών και την συνεργασία ΕΛΛΟΚ-ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, τις μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων και επίσης παρουσιάστηκαν και οι εμπειρίες των ασθενών και των γονέων με τον αιματολογικό καρκίνο. Μετά το πέρας των ομιλιών οι Fortissimo, το πρώτο ελληνικό γυναικείο electric string quartet (ένα ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων που συνδυάζει την κλασσική μουσική με πιο μοντέρνα ακούσματα) έκλεισε όμορφα και μελωδικά την εκδήλωση.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ενώ τον σύλλογο ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» εκπροσώπησαν οι κ.κ. Μάρω Γέμελα (Πρόεδρος), Ελένη Ηλιάδη (Αντιπρόεδρος) και Πένυ Κοζιώτη (Ταμίας).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου κάθε χρόνο (φέτος 3 Ιουνίου), έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο. Είναι μια ημέρα γιορτής για όσους έχουν επιβιώσει, ενθάρρυνσης για όσους διαγνώσθηκαν πρόσφατα, συνάντησης, υποστήριξης, αγάπης, φροντίδας και ενημέρωσης του κοινού.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ