Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ"Φτιάχνω το φυτολόγιό μου και μαθαίνω πως κατασκευάζονται τα αγγεία" στον Αρχαιολογικό...

“Φτιάχνω το φυτολόγιό μου και μαθαίνω πως κατασκευάζονται τα αγγεία” στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τρίτη  χρονιά σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Αργολίδας, το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Τολού και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»,  θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης.

 

Το θέμα της εκδήλωσης-δράσης είναι «Φτιάχνω το φυτολόγιό μου  και μαθαίνω πως  κατασκευάζονται τα αγγεία». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 7/6,  την Παρασκευή 8/6, το Σάββατο 9/6 και την Κυριακή 10/6. 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνουν ξεναγήσεις και προγράμματα σε δημοτικά σχολεία, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο προσπαθώντας να αναγνωρίσουν είδη φυτών και θα συζητήσουν για τη διαχρονική σημασία τους, έχοντας ως πληροφοριακό υλικό καρτέλες που θα μοιραστούν από τους υπεύθυνους του προγράμματος. Οι μαθητές κόβουν τμήμα φυτών και το τοποθετούν σε καρτέλα που θα τους δοθεί δημιουργώντας  το δικό τους φυτολόγιο, γράφοντας την ονομασία του φυτού και τις ιδιότητες του.

Στο χώρο θα υπάρχει κεραμικός τροχός με τον οποίο οι μαθητές μαθαίνουν πως κατασκευάζονται αγγεία.

Στο τέλος της δράσης οι μαθητές σχεδιάζουν ήδη ψημένες μινιατούρες αγγείων τις οποίες κάθε τάξη παίρνει μαζί της σε ανάμνηση της επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο.

“Με τη δράση αυτή στοχεύουμε στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια μακρά πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν το φυσικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου”, αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 27520 – 25063, 2752 0 – 58101

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ