Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΝΑΥΠΛΙΟ: Δράσεις σχολείων για την Ημέρα Περιβάλλοντος «Το περιβάλλον χθες- σήμερα-αύριο»

ΝΑΥΠΛΙΟ: Δράσεις σχολείων για την Ημέρα Περιβάλλοντος «Το περιβάλλον χθες- σήμερα-αύριο»

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και τον Δήμο Ναυπλιέων.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, να ενημερωθούν για τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου τους, επισκεπτόμενοι αρχαιολογικούς χώρους, όπως της Ασίνης και της Πλάκας Δρεπάνου, ώστε να συνειδητοποιήσουν την αξία του νερού στη δημιουργία πολιτισμών διαχρονικά, να αναγνωρίσουν είδη χλωρίδας και να συζητήσουν για τη σημασία τους δημιουργώντας φυτολόγια, και τέλος με το συμβολικό καθαρισμό της ακτής να συνειδητοποιήσουν την αξία των καθαρών ακτών.

1η ημέρα: Τρίτη 5 Ιουνίου
Με τη συμμετοχή των μαθητών/-τριων και των συνοδών εκπαιδευτικών του σχολείου , συμβολικός καθαρισμός της παραλίας και αθλοπαιδιές στην ακτή. 09:00-11:30.

2η ημέρα: Πέμπτη 7 Ιουνίου
Με τη συμμετοχή των μαθητών/-τριων των Α΄και Β΄τάξεων του σχολείου και συνοδών εκπαιδευτικών .10:30- 12:30 «Γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, αναγνώριση φυτών, κατασκευή φυτολογίων και αγγείων»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ