ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Μίνι» καύσωνας θα «χτυπήσει» τη χώρα – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει 35 βαθμούς

Σφίγγουν οι ζέστες τις επόμενες ώρες – Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 34 βαθμούς Κελσίου

Μίνι καύσωνας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα αναμένεται αποπνικτική, καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» οι βροχές και οι καταιγίδες.

Πού θα χτυπήσει 34άρια ο υδράργυρος σήμερα
Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 32 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί, βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες
Την Τρίτη (05/06) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Τετάρτη (06/06) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (07/06) γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος ο καιρός και την Παρασκευή (08/06). Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολής.

Το Σάββατο (09/06) γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

Με ευλάβεια μετέφεραν το Άγιο Φως σε Άργος και Ναύπλιο (φωτο βίντεο)

Στο Ναύπλιο και Άργος έγινε με ευλάβεια η  μεταφορά από την από το αεροδρόμιο, στο…

15 ώρες πριν

Άστατος ο καιρός σήμερα- Αλλού Ανάσταση με βροχή κι αλλού σούβλισμα με λιακάδα

Άστατος και βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, Μεγάλο Σάββατο και την ημέρα της…

1 ημέρα πριν

ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Συλλυπητήρια για την απώλεια του συναδέλφου Αντιστρατήγου ε.α. Αντωνόπουλου Ανάργυρου

Τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματός μας, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών μας, εκφράζουν…

1 ημέρα πριν

Συλλήψεις σε Άργος και Ναύπλιο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις σε Άργος και Ναύπλιο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί…

1 ημέρα πριν

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο με την περιφορά του Επιτάφιου μέσα στη θάλασσα στο Τολό Αργολίδας

Η περιφορά του επιταφίου είναι μια παράδοση που γίνεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων…

1 ημέρα πριν

Ένα έθιμο που έρχεται από την Κίο της Μικράς Ασίας αναβιώνει κάθε χρόνο Μεγάλη Παρασκευή στη Νέα Κίο Άργους(βίντεο)

Ένα έθιμο που έρχεται από την Κίο της Μικράς Ασίας αναβιώνει κάθε χρόνο Μεγάλη Παρασκευή…

1 ημέρα πριν