Ναύπλιο:Τεχνική υποστήριξη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας

- Advertisement -

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων, με θέμα «Υποστήριξη των Δήμων για την εφαρμογή πολιτικών ενεργειακής απόδοσης» την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 (17:00 – 20:00), στο Βουλευτικό.

- Advertisement -

Η εκδήλωση εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου – Europe in My Region 2018” που πραγματοποιείται την τρέχουσα περίοδο σε χώρες της Ευρώπης και έχει στόχο οι πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που υλοποιούνται στην περιοχή τους.

Η εκδήλωση συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό έργο PUBLENEF του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και στοχεύει στη βελτίωση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ενεργειακή απόδοση στα Κράτη-Μέλη.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει στην παροχή τεχνικής υποστήριξης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στα διάφορα διοικητικά επίπεδα: εθνικό, περιφερειακό και τοπικό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του έργου Publenef, άλλα Ευρωπαϊκά και εθνικά έργα που υλοποιεί το ΚΑΠΕ με σκοπό την υποστήριξη των Δήμων για την υλοποίηση των υποχρεώσεων και των πρωτοβουλιών τους σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και τέλος μια επισκόπηση έργων του ΚΑΠΕ από τη συμμετοχή του στην προγραμματική περίοδο 2007-2013 του ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι Δήμων, επιμελητηρίων, παραγωγικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πολίτες του νομού, κ.α.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

 

- Advertisement -