Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕκπαιδευτικά σεμινάρια στον τομέα του τουρισμού από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στον τομέα του τουρισμού από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Με στόχο τη στήριξη, ενίσχυση και αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανακοινώνει την έναρξη επαγγελματικών σεμιναρίων και ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης στον Τουρισμό και την Εστίαση.

 

 

Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2018, ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλή κατάρτιση και διεθνή αναγνώριση.

Περιλαμβάνει τρεις κύκλους σεμιναρίων και καλύπτει τρεις ειδικότητες τουριστικών επαγγελμάτων: Ειδικός/ή Εστιατορίου (F&B), Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μάγειρας/Μαγείρισσα. Κάθε κύκλος σεμιναρίων περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση κατά τη χειμερινή περίοδο (Νοέμβριος – Μάρτιος) στην Αθήνα και συνοδεύεται από ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν (Απρίλιος – Οκτώβριος) σε συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες εργάζονται οι εκπαιδευόμενοι/ες με πλήρη μισθό και ασφάλιση.

Οι συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα επιλογής εκπαιδευομένων/εργαζομένων με συνεντεύξεις, διαμόρφωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και απασχόλησης άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.

Στόχος του προγράμματος είναι να αναβαθμιστούν οι επαγγελματικές γνώσεις και οι προοπτικές των εργαζομένων μέσω επαγγελματικής εκπαίδευσης ενταγμένης στην αγορά εργασίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της αύξησης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στον τομέα του Τουρισμού από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα διεξαχθούν στην Κρήτη στις 30 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη στις 7 Ιουνίου και στην Αθήνα στις 12 Ιουνίου 2018.

Με την ευκαιρία, θα απονεμηθούν στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις πρόσφατες εξετάσεις του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου τα πρώτα πιστοποιητικά διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης στα επαγγέλματα: Μάγειρας/Μαγείρισσα, Ξενοδοχοϋπάλληλος και Ειδικός/ή Εστιατορίου. Τα πιστοποιητικά, διεθνούς αναγνώρισης, χορηγεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Επίσης, θα χορηγηθούν αντίστοιχα πιστοποιητικά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στις οποίες εργάστηκαν οι επιτυχόντες και ολοκλήρωσαν την ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευσή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.dual.com.gr ή να απευθύνονται στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 000, E-Mail: [email protected].

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ