Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΝΑΥΠΛΙΟ: Με επιτυχία η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Επισκέψιμα Αρχοντικά” για τον...

ΝΑΥΠΛΙΟ: Με επιτυχία η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Επισκέψιμα Αρχοντικά” για τον Παλαμήδη

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορική του διαδρομή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Επισκέψιμα Αρχοντικά”.

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Κυριακή 24, 25 και 27 Μαΐου 2018 και δέχτηκε, ιδιαίτερα την τελευταία ημέρα, δεκάδες επισκεπτών στο ιστορικό κτήριο της οδού Σταϊκοπούλου 52, εκεί που σχεδιάζονται οι δράσεις του Συλλόγου και πολλές από αυτές υλοποιούνται στον φιλόξενο χώρο του.

Το κτήριο του Συλλόγου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” και το κτήριο της οδού Όθωνος ήταν τα δύο αρχοντικά του Ναυπλίου που επιλέχτηκαν στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, με συνδιοργανωτές την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τον Πανευρωπαϊκό Σύνδεσμο European Historic Houses Assosiation και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς. Φυσικά, τα αρχοντικά κτήρια στ΄Ανάπλι που παρουσιάζουν χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικές δομές και πλούτο του παρελθόντος είναι πολύ περισσότερα από τα δύο που επιλέχτηκαν… Θα ήταν σκόπιμο τα επόμενα έτη να θαυμάσουμε τον πλούτο που κρύβεται και σε άλλα αρχοντικά της πόλης μας. Ας ανοίξουμε τις πόρτες μας σε ανθρώπους που τα έζησαν και τα χάρηκαν, αλλά και σε νέους ανθρώπους που μαθαίνουν, θαυμάζουν και εμπνέονται…

Η κληρονομιά ανήκει σε ολόκληρο το ανθρώπινο είδος, στην πορεία του προς τον πολιτισμό, στην επιστήμη και την τέχνη…

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ