Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤζίρος 120 εκ. ευρώ απο τις "Εσπερίδες"

Τζίρος 120 εκ. ευρώ απο τις “Εσπερίδες”

Δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμη δύο χρόνια από την ημέρα που το εργοστάσιο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Αργολίδας τυλίχθηκε στις φλόγες, που άφησαν πίσω τους ανυπολόγιστες ζημιές. Κι όμως, σήμερα, οι ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ όχι μόνο δίνουν 100 θέσεις εργασίας περίπου, αλλά καταφέρνουν να κάνουν τζίρο 20 εκατ. ευρώ.

 

«Η οικονομική κατάσταση σήμερα είναι αντίστοιχη με αυτήν που είχαμε πριμ τη φωτιά», τονίζει στην «Υπαιθρο Χώρα» ο διευθυντής της Ένωσης, Γιάννης Δημάκης. «Το 2017 έκλεισε περίπου στο 75% του κανονικού μας τζίρου, και κερδοφόρα. Το 2018, μέχρι τον Απρίλιο δηλαδή, είμαστε στο 85% του προ της καταστροφής τζίρου, και πάντα κερδοφόροι».

Να σημειωθεί ότι από τα 11 στρέμματα του εργοστασίου που είχαν καεί, έχουν αποκατασταθεί τα 10. Όσο για αυτό που υπολείπεται και αφορά τη γραμμή των αναψυκτικών, δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση εάν τελικά χρειάζεται να επαναλειτουργήσει. Η Ένωση, αυτήν τη χρονιά, όπως δηλώνει ο Γιάννης Δημάκης, «παράγει όλους τους χυμούς σε συσκευασίες χάρτινες και ντοματοειδή σε συσκευασία 250 ml».

Εξαγωγές

Μετά την καταστροφή που υπέστη το εργοστάσιο, άλλαξε και ο στρατηγικός προσανατολισμός της επιχείρησης. Ο κ. Δημακης εξηγεί: «Μετά την καταστροφή, έχουμε κάνει μία σοβαρή στροφή στο εξωτερικό. Ενώ το 2016 είχαμε εξαγωγές περίπου στο 7%, τώρα είμαστε στο 25% και στόχος είναι να φτάσουμε το 50%. Η βασική μας αγορά είναι η Κίνα και έχουμε επίσης μία καλή αγορά στην Ανατολική Αφρική, στη Σιγκαπούρη και σε πολλές άλλες χώρες».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ