Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΠαράρτημα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας δημιουργείται στην Τρίπολη

Παράρτημα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας δημιουργείται στην Τρίπολη

Παράρτημα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, δημιουργείται στην Τρίπολη. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, στις 2 Ιουνίου 2018, στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου της Τρίπολης.

 

Στην εκδήλωση, θα μιλήσουν επιφανείς προσωπικότητες απ’ τους χώρους των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών, ενώ θα παρουσιαστεί και η ομάδα του παραρτήματος Αρκαδίας.

Συγχρόνως, θα γίνουν γνωστοί και οι στόχοι του παραρτήματος για το έτος αυτό.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί, μουσικά απ’ τον ΟΡΦΕΑ Τρίπολης, ενώ τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος κ. Πέννυ Καλύβα.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) είναι μια ελληνική επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017 και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα.

Η δράση του αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαθέτει παραρτήματα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού που αναπτύσσουν αυτόνομες και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με γνώμονα όμως τις γενικότερες ανάγκες και κατευθύνσεις του Ινστιτούτου, όπως αυτές προκύπτουν απ’ την κεντρική διοίκηση του οργανισμού στην Αθήνα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ