Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕνημέρωσε για “Τα δικαιώματα των ασθενών μακροχρόνιων παθήσεων” η "Αλληλεγγύη"

Ενημέρωσε για “Τα δικαιώματα των ασθενών μακροχρόνιων παθήσεων” η “Αλληλεγγύη”

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα – ενημέρωση με θέμα: “Τα δικαιώματα των ασθενών μακροχρόνιων παθήσεων”, που πραγματοποιήθηκε απο τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, το Σάββατο 19 Μαϊου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

 

Για το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα μίλησαν

-η κ. Ζωή Γραμματόγλου (μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ) – πρόεδρος Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών) και

η κ. Μαρία Σκορδίλη (δικηγόρος Αθηνών-διαμεσολαβήτρια, LL.M. Information Technology & Commercial Law (University of Southampton Diploma in Negotiations), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν λεπτομερώς στα δικαιώματα των νοσοκομειακών ασθενών, στην σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, καθώς επίσης και στη προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης, η κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου -καρδιολόγος, θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, αναπλ.γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, ο κ. Γιώργος Σαρρής-δημοτικός σύμβουλος και πλήθος κόσμου.

“Στον απόηχο της εξαιρετικής αυτής ημερίδας ας κρατήσουμε μέσα μας ότι κάθε ασθενής έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη φροντίδα του με σεβασμό στο πρόσωπό του και τις πεποιθήσεις του και ότι είναι αναντίρρητο το δικαίωμα διατήρησης της ηθικής και σωματικής αξιοπρέπειάς του“, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του συλλόγου.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ