Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δικτύου πόλεων Καποδίστρια

- Advertisement -

Στο Ιστορικό Δημαρχείο της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, με τη συμμετοχή  της  Κέρκυρας (προεδρεύουσα  του Δικτύου για τη διετία 2018 – 2019), της Αίγινας, του Ναυπλίου και της Αμμοχώστου. Απουσίαζε το Koper Capodistria της Σλοβενίας.

- Advertisement -

 

Στη Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκε η ψηφιακή εφαρμογή που εκπονούν “Οι Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια”,  για την οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Δήμο Κέρκυρας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την εφαρμογή παρουσίασε η μουσειολόγος, βοηθός της διευθύντριας του Μουσείου Ντάριας Κοσκόρου και μέλος της Ομάδας Έργου υλοποίησης της εφαρμογής Τζούλια Σαραμίγεβα.
Επίσης, έγινε ενημέρωση και συζήτηση για την εξέλιξη της διαδικασίας διεύρυνσης του Δικτύου με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών πόλεων, καθώς και συζήτηση για λειτουργικά ζητήματα του Δικτύου.

Τέλος, συζητήθηκαν τα δεδομένα και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής «Ιωάννης Καποδίστριας» σε συνεργασία του Δικτύου με το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο αντίστοιχων διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη Συνέλευση συμμετείχαν ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας Μαρία Μουζακίτη, ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης, ο δημοτικός σύμβουλος Αίγινας υπεύθυνος για το Δίκτυο Γιώργος Τσατήρης, η εκπρόσωπος  του Ναυπλίου στο Δίκτυο Ανδρονίκη Τζομάκα και ο αντιδήμαρχος Αμμοχώστου Χρύσανθος Ζαννέτου.

- Advertisement -