Έκλεισε η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς – «Κλείδωσε» ο νέος ΕΝΦΙΑ

- Advertisement -

Έκλεισε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

- Advertisement -

 

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι  επήλθε συμφωνία για όλα τα θέματα ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των δανειστών. Έσπευσε όμως να συμπληρώσει ότι πολλά πράγματα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται τις επόμενες μέρες, κάποια εκ των οποίων είναι πολύ δύσκολα τεχνικά.

Ανέφερε ότι η επικύρωση του SLA θα γίνει στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης, όταν θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την πορεία ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για το χρέος.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, την Πέμπτη ίσως να έχουμε και νεότερα για το χρέος, ενώ στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί η μεταμνημονιακή παρακολούθηση.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι στο θέμα των αντικειμενικών αξιών υπήρξε συμφωνία και ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές. Ανέφεραν ακόμη ότι είναι ικανοποιημένοι, ότι και οι θεσμοί έβαλαν νερό στο κρασί τους σε κάποια θέματα, και είχαν συζήτηση επί της ουσίας.

- Advertisement -