Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTο Facebook διέγραψε 583 εκατ. ψεύτικους λογαριασμούς

Tο Facebook διέγραψε 583 εκατ. ψεύτικους λογαριασμούς

Αναλυτικά στοιχεία για τα μέτρα που λαμβάνει, προκειμένου να θωρακίσει την ασφάλεια της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιοποίησε για πρώτη φορά το Facebook το 1ο τρίμηνο του 2018.

 

Πρόκειται για μία κίνηση που γίνεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία το δημοφιλές μέσον βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, αλλά και θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, το Facebook διέγραψε, το 1ο τρίμηνο του 2018, περίπου 837 εκατ. αναρτήσεις spam, με – σχεδόν – το 100% να διαγράφεται πριν κάποιος χρήστης τις αναφέρει ως προβληματικές.

Από τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε το ίδιο το Facebook, προκύπτει, εξάλλου, ότι το 1ο τρίμηνο του 2018 διαγράφηκαν περίπου 583 εκατ. ψεύτικοι λογαριασμοί, οι οποίοι ευθύνονται για αυτόν τον τεράστιο όγκο των spam αναρτήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οι περισσότεροι από τους fake λογαριασμούς εντοπίστηκαν και διαγράφηκαν μόλις μερικά λεπτά μετά από τη δημιουργία τους.

Όπως εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του Facebook και υπεύθυνος για την ανάλυση δεδομένων των χρηστών, Άλεξ Σουλτς, ένα ποσοστό 3% έως 4% των ενεργών λογαριασμών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης εκτιμάται ότι είναι ψεύτικοι.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ