Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜαθητές και γονείς καθαρίζουν παραλία στο Πορτοχέλι

Μαθητές και γονείς καθαρίζουν παραλία στο Πορτοχέλι

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου και τη συνδρομή των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε προβολή των ντοκιμαντέρ A PLASTIC OCEAN και STRAWS στους μαθητές του σχολείου, μέσω του #PlasticFreeGreece, σχετικά με τη χρήση πλαστικών και τις συνέπειές τους στο περιβάλλον. 

 

Αφού λοιπόν ενημερώθηκαν τα παιδιά , συνεχίζεται η δράση καθαρίζοντας μια παραλία, την Κυριακή 20 Μαϊου 2018.  Συνάντηση στο Ηρώο στο Πόρτο Χέλι στις 9 π.μ.
Τα σκουπίδια που θα περισυλλεγούν θα χρησιμοποιηθούν από έναν φίλο του τόπου, μαθητή σε σχολείο του Μονάχου, προκειμένου να φτιαχτεί ένα γλυπτό, το οποίο θα συνοδεύεται και από ένα δώρο για το σχολείο.

Η Plasticfreegreece σε μήνυμά της αναφέρει: Θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε να μπορέσεις ΕΣΥ να επηρεάσεις την κοινότητά σου. Η αλλαγή θα συμβεί μόνο όταν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες αναλάβουν δράση για το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης. Θέλουμε να προσφέρουμε ορισμένα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν στη μετάδοση αυτού του μηνύματος στην κοινότητά σου. Για το σκοπό αυτό, έχουμε ενσωματώσει ελληνικούς υπότιτλους σε δύο πρόσφατα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που εξηγούν πολύ κατατοπιστικά το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης. Θεωρούμε ότι η προβολή αυτών των ντοκιμαντέρ είναι ο ευκολότερος τρόπος να διαδωθεί το μήνυμα και να ενημερωθούν όλες οι ηλικιακές ομάδες.

Οργάνωσε μια προβολή για το σχολείο της περιοχής σου/ την κοινότητά σου και εμείς θα προσφέρουμε την ταινία ΔΩΡΕΑΝ. Στείλε μας ένα e-mail sto [email protected] για να σε βοηθήσουμε να οργανώσεις την εκδήλωση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ