«Κρίσεις, πόλεμοι, πτωχεύσεις και προσδοκίες στο “σύντομο” ελληνικό 20ό αιώνα»

- Advertisement -

Στα ιστορικά ορόσημα του 19ου και του 20ου αιώνα, που διαμόρφωσαν την οικονομική κατάσταση της χώρας, εστίασε την ομιλία του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Β’ Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα «Κρίσεις, πόλεμοι, πτωχεύσεις και προσδοκίες στο “σύντομο” ελληνικό 20ό αιώνα», που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, στην Καλαμάτα.

- Advertisement -

 

Ο κ. Τατούλης, παρουσίασε όλο το φάσμα της μετάβασης της χώρας, αποδεικνύοντας πώς οι δανειακές συμβάσεις και οι πτωχεύσεις της χώρας, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι τον 20ο, αιώνα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και πώς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην σημερινή οικονομική κρίση.

Τόνισε για μία ακόμα φορά, πώς πρέπει να κυριαρχήσει η συνεννόηση, η συνεργασία και ο πολιτικός ρεαλισμός στις σημερινές εξελίξεις, ιδιαίτερα στα σημαντικά θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας.

Η διοργάνωση του συνεδρίου έγινε με πρωτοβουλία των φοιτητών του Προπτυχιακού και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές» με την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

- Advertisement -