Ζάεφ: Λύση με την Ελλάδα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου

Macedonian Prime Minister Zoran Zaev gives a news conference at the EU-Western Balkans Summit in Sofia, Bulgaria, May 17, 2018. REUTERS/Stoyan Nenov
- Advertisement -

Πιο κοντά από κάθε άλλη φορά φαίνεται ότι είναι μια λύση για το ονοματολογικό των Σκοπίων, όπως αυτό προέκυψε από την μεσημεριανή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ.

- Advertisement -

 

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύση στη διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ του Ιουνίου. «Ακόμη κι αν δεν το πετύχουμε θα κάνουμε προσπάθειες», είπε ενώ επιβεβαίωσε ότι έπεσαν πολλά σενάρια στο τραπέζι κι έχουν καταλήξει σε ένα. Πληροφορίες από τη Σόφια έλεγαν ότι ενισχύονται τα σενάρια της ονομασίας «Gornamacedonia».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λύση για την ονομασία που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. «Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας», δήλωσε ο Ζάεφ σε δημοσιογράφους στη Σόφια.

«Καταλήξαμε σε ένα κοινό σημείο και συζητάμε πάνω σε αυτό. Φιλοδοξούμε να βρούμε λύση πριν από το Eurosummit του Ιουνίου. Εχουμε οικοδομήσει μια σχέση αδιατάρακτης φιλίας», κατέληξε.

- Advertisement -