Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο καλλιέργειες των αγροτών της Αργολίδας

Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο καλλιέργειες των αγροτών της Αργολίδας

Η βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνέχεια της πολιτικής των προηγουμένων κυβερνήσεων, συνθλίβουν τη μικρομεσαία αγροτιά.

Ο κίνδυνος να κοπεί το ρεύμα από τη ΔΕΗ στους ΤΟΕΒ λόγο ληξιπρόθεσμων οφειλών, θέτει σε κίνδυνο τις καλλιέργειες των χιλιάδων αγροτών της Αργολίδας.

Η μικρομεσαία αγροτιά δέχεται ένα ακόμα χτύπημα από την πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα της.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), της Ε.Ε που στηρίζουν κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ όλα τα αστικά κόμματα, οξύνουν όλο και περισσότερο τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, αφού η στρατηγική της Ε.Ε είναι η συρρίκνωση των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας, η συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, η προώθηση και ενίσχυση καθετοποιημένων καπιταλιστικών μονάδων παραγωγής και μεταποίησης.

Οι τιμές των προϊόντων κατρακυλούν ενώ το κόστος παραγωγής συνεχώς ανεβαίνει. Ιδιαίτερα η κατάσταση με την τιμή στο γάλα είναι τραγική καθώς υπάρχει τεράστια μείωση (υπάρχουν περιπτώσεις όπου φτάνει 48 λεπτά το γίδινο και 70 λεπτά το πρόβειο) και συνεχώς μειώνεται, ενώ υπάρχουν και ποσότητες που δεν μπορούν να πουληθούν και το ίδιο συμβαίνει με το κρέας.

ΕΝΦΙΑ, επιβολή πράσινου τέλους στο νερό, τo χαράτσι για τη «νομιμοποίηση» της ιδιοκτησίας με την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών. Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (σπιτιών, χωραφιών κλπ) για οφειλές προς το Δημόσιο, τους δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία για το ποσό των 500 ευρώ και άνω (σχεδόν το 50% αγροτών και κτηνοτρόφων έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ) κλπ, εξοντώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και τώρα τους κόβουν και το νερό για πλήρη και άμεση καταστροφή.

Είναι πρόκληση ότι τάχα «κόπτονται» για τα δικαιώµατα της φτωχής αγροτιάς τόσο η σημερινή συγκυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Προκαλούν ο κ. Αδριανός (ΝΔ) και ο κ. Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), με το όψιμο ενδιαφέρον τους για τους αγρότες.

Τόσο από κυβερνητικές θέσεις όσο και από τη θέση της αντιπολίτευσης στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Ε.Ε και του κεφαλαίου που οδήγησαν στη σημερινή δεινή θέση τη μικρομεσαία αγροτιά για να συγκεντρωθεί η γη και η παράγωγη στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών-καπιταλιστών.

O κ. Αδριανός και ο κ. Μανιάτης και τα κόμματα τους μαζί με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση, την ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάπτυξης που και στον αγροτικό τομέα σημαίνει καταστροφή των μικρών και φτωχών αγροτών και τη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής στα  χέρια λίγων μονοπωλιακών ομίλων, στην οποία δε θα έχουν θέση οι φτωχοί αγρότες.

Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να οργανώσουν την πάλη τους και την κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, βαδίζοντας στο δρόμο της διαμόρφωσης της κοινωνικής συμμαχίας, της ρήξης και της ανατροπής, για την κοινωνία που ο μόχθος του αγροτοπαραγωγού δε θα συνθλίβεται από τα μονοπώλια και το κράτος τους.

ΚΚΕ Τ.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ